ΓΔ: 2597.13 0.58% Τζίρος: 156.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:37
περιπολικό άμεσης δράσης

Πρόστιμα 18.200 ευρώ σε ελέγχους για παρεμπόριο

Κατασχέθηκε περίπου 1 τόνος οπωροκηπευτικών, αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας, καθώς και 1.429 τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά).

Πρόστιμα συνολικού ύψους 18.200 ευρώ επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στο σύνολο της χώρας.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 14/09/2020 έως και 20/09/2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 180 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.200 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017).

4. Κατασχέθηκε περίπου 1 τόνος οπωροκηπευτικών, αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας προς βρώση, καθώς στερούνταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.

5. Τέλος, σε επιχειρήσεις πάταξης του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και υπό το συντονισμό της ΔΙΜΕΑ, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν συνολικά 1.429 τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για το εργατικό ατύχημα στη Μότορ Όιλ

Η Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για το εργατικό ατύχημα στη Μότορ Όιλ στους Αγίους Θεοδώρους, με τη δικογραφία να αφορά συνολικά επτά άτομα. Τέσσερις τραυματίες καταγράφηκαν από την έκρηξη στις εγκαταστάσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για 8 άτομα και 1 σύλληψη σε κατασκευαστική εταιρεία

Η αστυνομία ταυτοποίησε οκτώ άτομα 21-32 ετών για διαμαρτυρία σε κατασκευαστική εταιρεία στη δυτική Θεσσαλονίκη, που αποδίδεται στον «Ρουβίκωνα» και σχετίζεται με συνθήκες εργασίας, μετά από έγκληση και σχετική αστυνομική έρευνα.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτη μέρα επεισοδίων και καταστροφών στους δρόμους των Τιράνων

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα Τίρανα, με την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να αυξάνεται. Ο Ράμα αρνείται να παραιτηθεί, ενώ ο Μπερίσα προειδοποιεί. Ο πρόεδρος καλεί σε ηρεμία μετά τα βίαια επεισόδια.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Τρίτη ημέρα ταραχών διαδηλωτών με αστυνομία σε Τίρανα και πόλεις

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στα Τίρανα και άλλες πόλεις της Αλβανίας. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού, ενώ διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια και καταστήματα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

37χρονος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 37χρονος Αλβανός στην Αθήνα για διακίνηση κοκαΐνης και βραστής κοκαΐνης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση. Στο σπίτι του βρέθηκαν συνολικά 76 συσκευασίες ναρκωτικών, τις οποίες προόριζε για εμπορία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο κέντρο: Οπαδοί ξένης ομάδας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, 11 συλλήψεις

Έντεκα οπαδοί ξένης ποδοσφαιρικής ομάδας συνελήφθησαν στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις σε αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.