Στα 243 τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ - 8 σε μονή του Αγίου Όρους

Σε καραντίνα η μονή του Αγίου Παύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή.

Συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) έχουν πραγματοποιήσει κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ Καρά Τεπέ), από τις 12 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Έχουν εντοπιστεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44%), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη.

Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Τουλάχιστον 8 κρούσματα σε μονή του Αγίου Όρους

Παράλληλα, τουλάχιστον 8 κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε μία μόνο μονή (Αγίου Παύλου) του Αγίου Όρους, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη).

Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Αρκουμανέας: Πιθανόν σήμερα να ξεπεραστούν τα 1.000 κρούσματα

Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τονίζοντας ότι οι νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν πιο δυναμική τάση στην πανδημία.