ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνάντηση για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη για την καταπολέμηση του παραεμπορίου όπου και αποφασίστηκε πως θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΣΥΚΕΑΑΠ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Καταναλωτή κου Π. Σταμπουλίδη. Κύριο θέμα της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8.00 π.μ. αποτέλεσε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να επακολουθήσουν άμεσα, με σκοπό τη συνολική βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας.

Αποφασίστηκε επίσης, ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την προβολή του έργου κατά του παράνομου εμπορίου καθώς και η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία, στην κοινωνία και στην υγεία, η αγορά προϊόντων παρεμπορίου.

Επίσης, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα για τη λειτουργία της αγοράς, όπως η επιτακτική ανάγκη άμεσης κατάργησης του θεσμού των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων και άλλα διαδικαστικά θέματα, που θα διευκολύνουν το έργο των εμπορικών επιχειρήσεων στην καθημερινή τους λειτουργία. Ο Γεν. Γραμματέας εξέφρασε τη θετική γνώμη του για το σύνολο των αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και συμφωνήθηκε η στήριξη του συλλόγου στις δράσεις του ΣΥΚΕΑΑΠ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χτύπημα κατά του λαθρεμπορίου καπνού, κατασχέθηκαν 43 κιλά

Μετά από έρευνες, η αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα. Κατασχέθηκαν σχεδόν 43 κιλά λαθραίου καπνού και εξοπλισμός κατεργασίας και παρασκευής καπνικών προϊόντων ενώ βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες δράσεις κατά του παρεμπορίου στην Αττική

Συνεχίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες οι έλεγχοι εναντίον του παρεμπορίου, από το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.