ΓΔ: 2209.91 -0.04% Τζίρος: 45.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:44:42
Κλειστός σταθμός μετρό
Κλειστός σταθμός μετρό λόγω απεργίας, η είσοδος αποκλεισμένη με καγκελόπορτα.

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε ηλεκτρικό, τραμ και μετρό

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ στόχος τους είναι «φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ενώ η στάση θα ξεκινήσεις τις 2 το μεσημέρι.

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 17:00, προχωρούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. Τονίζουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους: «Η διασφάλιση της υγείας επιβατών και εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid- 19 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο, η συσσώρευση τις ώρες αιχμής μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από: α) την έλλειψη τροχαίου υλικού και β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009!

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Για αυτό πραγματοποιούμε την Πέμπτη 15/10/2020 τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 14:00 έως 17:00

Διεκδικούμε:

1. Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

2. Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

3. Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Διαπιστώνουμε ότι:

Τα θέματα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Αστικές Μεταφορές, καθώς και σε ολόκληρο το κοινωνικό κράτος, μαζί με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε για:

Φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λέμε ΟΧΙ στο κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους και Νίκη από σήμερα

Από σήμερα, παραγωγοί προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 24 ώρες, έπειτα από σχετικές αποφάσεις τους.
διαμαρτυρία ταξί αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία ταξί με προειδοποίηση για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο (13-14/1) τα ταξί σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις και πορείες. Αντιδρούν στην υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση από 1/1/2026, ζητούν παράταση, υποδομές φόρτισης και ενίσχυση.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαμουλάκης: Πάνω από 100 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι περίπου το 50% του κόστους αφορά φόρους και καρτέλ, με αποτέλεσμα το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται ακόμη πιο ακριβό.
Μετρό Πειραιά σταθμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετρό Αθήνας: Έρχεται διαγωνισμός 300 εκατ. για 15 νέους συρμούς

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για 15 νέους συρμούς του μετρό, ύψους 300 εκατ. ευρώ, με στόχο την αποσυμφόρηση της γραμμής του Αεροδρομίου και τη μείωση των χρονοαποστάσεων.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο κινεζικά τάνκερ από Βενεζουέλα επιστρέφουν Ασία χωρίς πετρέλαιο

Δύο κινεζικά υπερδεξαμενόπλοια που πήγαιναν στη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, άλλαξαν πορεία και επιστρέφουν στην Ασία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο και της πολιτικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με την LSEG.