ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα ύψους 61.274 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Στην επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 61.274 ευρώ, σε επιχειρήσεις τροφίμων στις οποίες σημειώθηκαν διάφορες παραβάσεις. προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι στην 15η συνεδρίαση του ΔΣ της 11ης Οκτωβρίου 2019, με ισάριθμες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρώνει την επιβολή προστίμων σε τέσσερις επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 40.150,00 ευρώ. Επίσης, απορρίπτει δέκα περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχωρεί στην επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους 21.124,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα και οι ενστάσεις αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, ζαχαροπλαστικής και καφέ, επιχειρήσεις παραγωγής πάγου και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για:

  • Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
  • Παρακώληση και παρεμπόδιση ελέγχου.
  • Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.
  • Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.
  • Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.
  • Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.
  • Μη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
  • Μη συμμόρφωση με μέτρα δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων.
  • Λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς άδεια/αναγγελία έναρξης.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις του ΕΦΕΤ για μείωση της σπατάλης τροφίμων και βιώσιμων πολιτικών

Στο επίκεντρο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ για το 2023 βρίσκεται το νερό σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για τον σχεδιασμό πολιτικών που ευνοούν την παραγωγή τροφίμων με λιγότερο νερό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.