ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

Με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας», εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας», εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα έδωσαν το "παρών" για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το νέο νομοσχέδιο επιδιώκει να επιφέρει «συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, ενώ ταυτόχρονα προωθεί διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των Συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στις σχετικές ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα.

Ομιλία απεύθυνε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Αν. Αττικής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παπαδόπουλο. Είπε ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στα συνδικάτα και τα σωματεία εργαζομένων, καθώς αποσκοπεί στην πλήρη κατάργηση της διαιτησίας και την πλήρη υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Μίλησε επίσης για κίνδυνο της υφαρπαγής των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς στο στόχαστρο έχει μπει η κοινωνική ασφάλιση.

"Με μεγάλο θράσος, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Β. Συρίγος κάλεσε την κυβέρνηση «... να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» και παράλληλα καταδίκασε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Συριακό λαό.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν μερικά μέτρα πιο κάτω στην οδό Σταδίου, έξω απο το υπουργείο Εργασίας, όπου έγραψαν συνθήματα με μπογιές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία που πέρασε από τα γραφεία του ΣΕΒ και κατέληξε στη Βουλή των Ελλήνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορείες εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης - ένταση στο Σύνταγμα

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησαν και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

efood: Μοτοπορεία εργαζομένων στα γραφεία της εταιρείας - κήρυξη απεργίας

Η διοίκηση της εταιρείας δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συγκεκριμένα δύο σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Διαδηλώνουμε σήμερα στο ΑΧΕΠΑ υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητάς του. Δεν πιστεύουμε ότι με τον βούρδουλα θα αυξήσουμε τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
poreia-aura-astynomia-athina
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στην πορεία για τον Κουφοντίνα - Προσήχθη ο γιος του Έκτορας

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό "ΣΥΝΤΑΓΜΑ", "ΟΜΟΝΟΙΑ", "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ", "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" και "ΣΥΓΓΡΟΥ -ΦΙΞ". Δεν εκτελούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Λ. Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα.