ΓΔ: 1421.45 0.27% Τζίρος: 18.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia, grigoropoulos
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα, κλειστοί 6 σταθμοί του μετρό

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας με 5.000 αστυνομικούς στην πρωτεύουσα λόγω της επετείου απο τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων.

Η 12η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα, φέρνει δρακόντεια μέτρα στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, ωστόσο δε θα πραγματοποιούν στάσεις.

Υπενθυμίζουμε πως με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, όπως και την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα έχει επιβληθεί απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, θέλοντας να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση συγκέντρωσης.

Για τους παραβάτες, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε αυτες.

Τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία είναι ίδια με την ημέρα του Πολυτεχνείου καθώς 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα προκειμένου να κατευθύνονται από αέρος οι επίγειες δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

poreia-aura-astynomia-athina
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στην πορεία για τον Κουφοντίνα - Προσήχθη ο γιος του Έκτορας

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό "ΣΥΝΤΑΓΜΑ", "ΟΜΟΝΟΙΑ", "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ", "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" και "ΣΥΓΓΡΟΥ -ΦΙΞ". Δεν εκτελούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Λ. Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συνάθροισης άνω των τεσσάρων ατόμων έως την Τετάρτη

Η απόφαση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου προβλέπει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ για όσους την παραβιάσουν, ανεξαιρέτως, είτε ως διοργανωτές, είτε ως συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συνάθροιση, άνω των τεσσάρων ατόμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι κανόνες για συγκεντρώσεις στο κέντρο: Ποιες θα απαγορεύονται και ποιες θα διαλύονται

Με το νέο νόμο, ο οργανωτής οφείλει να γνωστοποιήσει στην αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή, την πρόθεσή του για κάλεσμα σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.