ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κάθειρξη έξι ετών με αναστολή στον Λαυρεντιάδη για την Proton

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε σε όλους τους κατηγορούμενους αναστολή, ενώ τους αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Κάθειρξη έξι ετών με αναστολή έως ότου η απόφαση εξετασθεί και σε δεύτερο βαθμό επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αναφορικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 792 εκατ. ευρώ της Proton Bank

Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλλε στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ποινές πέντε έως έξι ετών, ενώ δόθηκε σε όλους ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι – πέραν του Λ. Λαυρεντιάδη είναι δύο δικηγόροι και οκτώ στελέχη της τράπεζας – είχαν καταδικαστεί στις αρχές Ιανουαρίου  μόνο για το αδίκημα της απιστίας, ενώ αθωώθηκαν για τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες απάτης, υπεξαίρεσης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

Παράλληλα για τους υπόλοιπους 34 κατηγορούμενος το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή τους για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι. 

Σε ό,τι αφορά τον Λ. Λαρευντιάδη είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών της διοίκησης της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100» και τα στοιχεία εντός των ημερών θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.