Φώτο: ΑΠΕ

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα τους πολίτες που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας, αφού είναι προγραμματισμένες τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι πολίτες που θα αναγκαστούν να βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας, αφού εκεί θα πραγματοποιηθούν σήμερα τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Αναλυτικότερα, η πρώτη είναι από φοιτητές που θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, κατά των αλλαγών στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Μία ώρα μετά, στις 13:00, θα ακολουθήσει πορεία του ΠΑΜΕ στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο, το οποίο σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα, για τον ίδιο λόγο, αντιρατσιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει νέα πορεία προς τη Βουλή. Συμμετέχουν οι οργανώσεις: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι κανόνες για συγκεντρώσεις στο κέντρο: Ποιες θα απαγορεύονται και ποιες θα διαλύονται

Με το νέο νόμο, ο οργανωτής οφείλει να γνωστοποιήσει στην αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή, την πρόθεσή του για κάλεσμα σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή στρατηγική των ΜΚΟ κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο

Έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν σημεία του νομοσχεδίου για το άσυλο που παραβιάζουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και απορρυθμίζουν το σύστημα ασύλου στη χώρα.
refugees
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενστάσεις για το νέο πλαίσιο χορήγησης ασύλου από τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Ανησυχία για διατάξεις του νομοσχεδίου για το άσυλο εκφράζουν οι «Γιατροί του Κόσμου», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μπορεί οι αλλαγές αυτές να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των συγκεκριμένων ανθρώπων.