ΓΔ: 809.69 -0.66% Τζίρος: 0.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:32:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα τους πολίτες που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας, αφού είναι προγραμματισμένες τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι πολίτες που θα αναγκαστούν να βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας, αφού εκεί θα πραγματοποιηθούν σήμερα τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Αναλυτικότερα, η πρώτη είναι από φοιτητές που θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, κατά των αλλαγών στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Μία ώρα μετά, στις 13:00, θα ακολουθήσει πορεία του ΠΑΜΕ στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο, το οποίο σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα, για τον ίδιο λόγο, αντιρατσιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει νέα πορεία προς τη Βουλή. Συμμετέχουν οι οργανώσεις: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα δομή των Γιατρών του Κόσμου για γυναίκες αιτούσες άσυλο και παιδιά

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Άσυλο και Μετανάστευση» των EEA Grants 2014-2021. Διαχειριστής επιχορήγησης για το πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe και η HumanRights360.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συνάθροισης άνω των τεσσάρων ατόμων έως την Τετάρτη

Η απόφαση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου προβλέπει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ για όσους την παραβιάσουν, ανεξαιρέτως, είτε ως διοργανωτές, είτε ως συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συνάθροιση, άνω των τεσσάρων ατόμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Οι ομοσπονδίες ζητούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για κάλυψη των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι κανόνες για συγκεντρώσεις στο κέντρο: Ποιες θα απαγορεύονται και ποιες θα διαλύονται

Με το νέο νόμο, ο οργανωτής οφείλει να γνωστοποιήσει στην αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή, την πρόθεσή του για κάλεσμα σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.