ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν την Πρυτανεία του ΑΠΘ

«Όχι στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη» και «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές», είναι τα κεντρικά συνθήματα των φοιτητών στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέκλεισαν σήμερα το πρωί φοιτητές των ακόλουθων φοιτητικών συλλόγων: Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ

Συγκεκριμένα, η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές να έχουν τοποθετήσει πανό στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης, τα οποία αναγράφουν τα εξής: «Όχι στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη» και «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές».

«Συνεχίζουμε δυναμικά με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ», αναφέρουν οι φοιτητές με σχετική ανακοίνωση. «Στις 14-15/4 οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε την δράση μας με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ» προσθέτουν οι ίδιοι. «Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι φοιτητές θα συμμετέχουν στις 12:00 σε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων μαζί με τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα από το ΑΠΘ ανιχνεύει τη διασπορά ιου μέσα από δειγματοληψίες στο αποχετευτικό δίκτυο

Ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού στα λύματα μπορεί να αποτελεί ποσοτικό δείκτη του επιπέδου διασποράς του ιού σε όλη την κοινότητα και όχι μόνο στα διαγνωσθέντα κρούσματα του ιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αλλαγές στις μετακινήσεις μας λόγω πανδημίας αποτυπώνει έρευνα του ΑΠΘ

Οι μετακινούμενοι, ιδίως των μεγαλύτερων ηλικιών, νιώθουν σε σημαντικό ποσοστό περισσότερο ασφαλείς στις διαδρομές τους αυτό το διάστημα, πιθανώς λόγω της κάθετης μείωσης του αριθμού των αυτοκινήτων.