ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
clickaway-emporio-katastimata-magazia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαΐου, εν μέσω του εκπτωτικού δεκαπενθήμερου, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, με την ελπίδα να αναζωπυρωθεί η κίνηση στην αγορά.

Με την ελπίδα να αναζωπυρωθεί η κίνηση και στόχο να καλυφθεί ένα μέρος από την μεγάλη απώλεια που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη που επανεκκίνησαν με καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και αυτή την Κυριακή ενώ θα συνεχιστεί η εκπτωτική περίοδος.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, εκφράζοντας την ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί.

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, είμαστε ανοιχτά με ‘'click inside'', δηλαδή μπαίνει ο πελάτης και με ραντεβού στο κατάστημα και είδαμε πως αυτό βοήθησε ώστε να έχουμε μια σχετική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα. Ευελπιστούμε αυτό το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων να αναζωπυρώσει περισσότερο την αγορά» επισήμανε, ο κ. Καλογιάννης.

«Υπάρχει κόσμος που φοβάται ακόμα να κατέβει στην αγορά και αυτό θεωρούμε ότι θα αλλάξει όσο εξελίσσεται ο εμβολιασμός» τόνισε ο κ Καλογιάννης και εκτίμησε πως «μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θεωρούμε ότι θα επιστρέψουμε σε συνθήκες κανονικής αγοράς και θα υπάρξει μια σχετικά κανονική κατάσταση στα καταστήματα της Θεσσαλονίκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.
proionta, trofima, ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα αύριο για την ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

«Είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου» αναφέρει ο Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας.