ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
clickaway-emporio-katastimata-magazia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαΐου, εν μέσω του εκπτωτικού δεκαπενθήμερου, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, με την ελπίδα να αναζωπυρωθεί η κίνηση στην αγορά.

Με την ελπίδα να αναζωπυρωθεί η κίνηση και στόχο να καλυφθεί ένα μέρος από την μεγάλη απώλεια που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη που επανεκκίνησαν με καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και αυτή την Κυριακή ενώ θα συνεχιστεί η εκπτωτική περίοδος.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, εκφράζοντας την ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί.

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, είμαστε ανοιχτά με ‘'click inside'', δηλαδή μπαίνει ο πελάτης και με ραντεβού στο κατάστημα και είδαμε πως αυτό βοήθησε ώστε να έχουμε μια σχετική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα. Ευελπιστούμε αυτό το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων να αναζωπυρώσει περισσότερο την αγορά» επισήμανε, ο κ. Καλογιάννης.

«Υπάρχει κόσμος που φοβάται ακόμα να κατέβει στην αγορά και αυτό θεωρούμε ότι θα αλλάξει όσο εξελίσσεται ο εμβολιασμός» τόνισε ο κ Καλογιάννης και εκτίμησε πως «μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θεωρούμε ότι θα επιστρέψουμε σε συνθήκες κανονικής αγοράς και θα υπάρξει μια σχετικά κανονική κατάσταση στα καταστήματα της Θεσσαλονίκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Ναι υπό όρους στη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, υπό όρους, τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για άρση δασμών στις περισσότερες εισαγωγές. Η έγκριση περιλαμβάνει αυστηρές διασφαλίσεις, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τα κράτη-μέλη.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία ICC για τη μεγαλύτερη βιομηχανική κρίση λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Ο επικεφαλής του ICC, Τζον Ντέντον, προειδοποίησε πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να φέρει τη μεγαλύτερη βιομηχανική κρίση, επισημαίνοντας το σοκ που πλήττει την παγκόσμια οικονομία ενόψει της συνάντησης του WTO στο Καμερούν.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν κλοπιμαία μεγάλης αξίας σε κοντέινερ στο λιμάνι

Δύο δέματα με δηλωμένα κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, από έλεγχο του Λιμενικού και Τελωνείου, μετά από πληροφορίες της Europol. Κατασχέθηκαν ρολόγια, ρούχα, τσάντες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Καταρρέει η παραγωγική βάση και φθίνει η οικονομία της χώρας

Η Νίκη, επικαλούμενη στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ιανουαρίου 2026, τονίζει πως καταρρέει η παραγωγική βάση της χώρας και η οικονομία εξαρτάται πλέον υπερβολικά από τις εισαγωγές, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για ανάπτυξη.