ΓΔ: 1415.72 -0.44% Τζίρος: 27.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:40:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS μετακίνησης την ερχόμενη εβδομάδα

«Τα sms επιτέλεσαν το ρόλο τους. Βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας και στην καλή εφαρμογή των μέτρων. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

«Παράθυρο» στην κατάργηση του sms μετακίνησης από την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την επαναλειτουργία και άλλων κοινωνικοικονομικών δραστηριοτήτων, άφησε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.

«Όσο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τόσο απομειώνεται η αξία κάποιων άλλων. Τα sms επιτέλεσαν το ρόλο τους. Βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας και στην καλή εφαρμογή των μέτρων. Την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα συζητηθεί το θέμα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις» υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας πώς «μπήκαμε φάση σταδιακής αποκατάστασης κοινωνικών και οικονομικών λειτουργιών. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτά πηγαίνουν χέρι – χέρι μαζί. Έτοιμοι να παρέμβουμε αν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις».

Αναφορικά με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου ξεκαθάρισε ότι θα αφορά «και τους Έλληνες πολίτες και τους τουρίστες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η απόφαση της Βρετανίας να μην χορηγείται το εμβόλιο Astrazeneca σε ηλικίες κάτω των 40 θα επηρεάσει και τις σχετικές αποφάσεις στην Ελλάδα, απάντησε πως «δεν αλλάζει κάτι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca», υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε σημαντική συμμετοχή στο συγκεκριμένο εμβόλιο τις ημέρες του Πάσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ