ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση της Novartis

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της Novartis, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση αυτή.

Αναλυτικότερα, ο Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, με το οποίο ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Πάντως, η Ολομέλεια των Εφετών η οποία θα συγκληθεί, θα αποφασίσει, εάν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της Novartis που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως είναι του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη, κ.λπ. ή και αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών, θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν και στην περίπτωση και άλλων υποθέσεων -όπως αυτή της Τράπεζας Κρήτης, του παραδικαστικού κυκλώματος, της 17Ν, της Siemens, κ.λπ.- είχε συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και οι υποθέσεις είχαν ανατεθεί σε εφέτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλάσσονται με βούλευμα για δωροδοκίες πρώην στελέχη της Novartis

Την ίδια ώρα ωστόσο γιατροί που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες καθώς φαίνεται να έλαβαν χρήματα για να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» μετά την σημερινή απολογία του

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται σήμερα στον Ανακριτή ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα απολογηθούν σήμερα και άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η κατάθεση του Ι. Αγγελή για τη Novartis

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.