ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Διαδηλώνουμε σήμερα στο ΑΧΕΠΑ υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητάς του. Δεν πιστεύουμε ότι με τον βούρδουλα θα αυξήσουμε τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Νέα συγκέντρωση πολιτών που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος. Αυτή τη φορά, ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν μικρότερος σε σχέση με εκείνον της περασμένης Τρίτης, ωστόσο σε αυτή την πορεία ήταν εμφανής η ακροδεξιά προέλευση των ομάδων που την οργάνωσαν.

Συγκέντρωση με σύνθημα «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα» πραγματοποίησαν το πρωί και οι υγειονομικοί από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Διαδηλώνουμε σήμερα στο ΑΧΕΠΑ υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητάς του. Δεν πιστεύουμε ότι με τον βούρδουλα θα αυξήσουμε τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών συνοδεύεται με άδεια άνευ αποδοχών, πράγμα που υποκρύπτει απόλυση. Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, την ίδια ώρα που δεν έχει τηρήσει καμία δέσμευση απέναντι σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, όπως ότι δεν τους έχει εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν μονιμοποίησε τους εκτάκτους ούτε και έδωσε υγειονομικό επίδομα.

Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε ότι το 90% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός αυτών που -για διάφορους λόγους- δεν εμβολιάστηκαν ανέρχεται σε 10.000 και απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο να βρεθεί τρόπος ώστε να πειστούν να κάνουν εμβόλιο. «Για φανταστείτε τα νοσοκομεία την 1η Σεπτέμβρη με μείον 10.000 άτομα προσωπικό. Πρέπει, λοιπόν, να τους πείσουμε και όχι να τους στείλουμε στο σπίτι εάν θέλουμε να διαχειριστούμε σωστά το τέταρτο κύμα της πανδημίας που έρχεται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Οι δηλώσεις του κ. Γιαννάκου προκάλεσαν την αντίδραση ομάδας υγειονομικών, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν είναι ούτε αντιεμβολιαστές ούτε αρνητές των εμβολίων, αλλά αρνούνται να κάνουν στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την αιτιολογία ότι είναι πειραματικό.

Οι παραπάνω συγκεντρώσεις φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας σήμερα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Μέσω της τροπολογίας ορίζονται οι κανόνες που ισχύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους εργαζόμενους ανάλογα με το εάν έχουν ή όχι εμβολιαστεί. Σύμφωνα με αυτη όπως έχει γνωστοποιηθεί:​​​​​​https://back.businessdaily.gr/politiki/46340_ti-problepei-i-tropologia-toy-yp-ygeias-gia-ypohreotiko-emboliasmo

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ