ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα οι αποφάσεις για τα μέτρα στη Μύκονο

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε πως τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο στη Μύκονο φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτηση της διασποράς του ιού.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως οι προσεχείς ημέρες θα καθορίσουν αν θα υπάρξει συνέχεια των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο πέραν της Δευτέρας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχει σημειωθεί μικρή βελτίωση στη μέχρι τώρα εικόνα στο νησί. Ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον θα γίνονται υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test) σε όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση σε πανελλαδική κλίμακα.

Τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο στη Μύκονο φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτηση της διασποράς του ιού και καταφέρνουν να ανακόψουν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός. «Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης. Παράλληλα, επεσήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες αφίξεις στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες αφίξεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ