ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα οι αποφάσεις για τα μέτρα στη Μύκονο

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε πως τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο στη Μύκονο φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτηση της διασποράς του ιού.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως οι προσεχείς ημέρες θα καθορίσουν αν θα υπάρξει συνέχεια των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο πέραν της Δευτέρας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχει σημειωθεί μικρή βελτίωση στη μέχρι τώρα εικόνα στο νησί. Ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον θα γίνονται υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test) σε όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση σε πανελλαδική κλίμακα.

Τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο στη Μύκονο φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτηση της διασποράς του ιού και καταφέρνουν να ανακόψουν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός. «Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης. Παράλληλα, επεσήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες αφίξεις στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες αφίξεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η είσοδος πολιτών από τρίτες χώρες σε κλειστούς χώρους

Οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης της χώρας τους, με παράλληλη επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναλειτουργούν οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και οι υπηρεσίες ευεξίας

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και της επανεκκίνησης δραστηριοτήτων επαναλειτουργούν από σήμερα οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και οι υπηρεσίες ευεξίας. Όλες οι προϋποθέσεις.