ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elefsina_naypigeio
Ναυπηγεία Ελευσίνας, πηγή: Shutterstock

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Νίκος Ταβουλάρης, σε ηλικία 93 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο ο Νίκος Ταβουλάρης, πρώην πρόεδρος στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, ο Νίκος Ταβουλάρης, πρώην πρόεδρος στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

H πληροφορία για το θάνατο του πρώην ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου έγινε γνωστή πριν απο λίγη ώρα. 

Ο Νίκος Ταβουλάρης ήταν πρώην αξιωματικός του Στρατού, όπου αποστρατεύθηκε το 1963 οικειοθελώς με τον βαθμό του ταγματάρχη και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις σε διυλιστήρια και ναυπηγεία. Στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου. Ασχολήθηκε για λίγο με την πολιτική, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (κοντά στον Α. Ανδριανόπουλο αρχικά και στον Α. Σαμαρά στη συνέχεια), αλλά και πάλι απορροφήθηκε από τις επιχειρήσεις, αγοράζοντας με ομάδα συνεργατών τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο όμιλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου ολοκλήρωσε πολλές παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια στράφηκε σε εμπορικές δουλειές. Ναυπήγησε δύο επιβατηγά πλοία του Αιγαίου («Νήσος Μύκονος», «Νήσος Χίος») και σκάφη ακτοπλοΐας για τις γραμμές της Βενεζουέλας: δύο οχηματαγωγά - επιβατικά πλοία ανοικτού τύπου τα οποία θα δρομολογηθούν στην ακτοπλοΐα της χώρας της Λατινικής Αμερικής. 

Το 2018 ο όμιλος του Νικόλαου Ταβουλάρη μεταβίβασε τις μετοχές του στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στην Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας του ιστορικού ναυπηγείου.Ta

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο από σήμερα λειτουργούν τα καταστήματα ενόψει Πάσχα

Έναρξη σήμερα για το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Πώς θα λειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα και πώς τα πολυκαταστήματα. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 28 Απριλίου.