ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Cessna 172
Φωτο: Shutterstock

Σάμος: Συνετρίβη αεροσκάφος Τσέσνα - Βρέθηκαν οι σοροί δύο ατόμων

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ με προορισμό το νησί της Σάμου. Τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από το νησί, καθώς φαίνεται ότι αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο πριν την προσγείωση.

Οι σοροί δύο ατόμων, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος που ερχόταν από Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο δεν προσγειώθηκε κατά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και έπεσε στη θάλασσα.

Eπρόκειτο για αεροσκάφος τύπου Cessna 172, που πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ με προορισμό το νησί της Σάμου. Τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από το νησί, καθώς φαίνεται ότι αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο πριν την προσγείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο σημείο έσπευσαν για να συμμετάσχουν στις έρευνες, πλωτά του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex, αλιευτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και διάφορα αντικείμενα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματική η μη καταβολή της ενίσχυσης σε πρώην χειριστές αεροσκαφών

Οι 13 άσκησαν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας την καταβολή της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης η οποία και για τους 13 ιπτάμενους χειριστές ανερχόταν σε κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτοξεύτηκε η απώλεια αποσκευών στα αεροπορικά ταξίδια μετά την πανδημία

Σύμφωνα με τη Sita, πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής για τις αερομεταφορές, η ανάκαμψη του κλάδου έχει αυξήσει τις απώλειες αποσκευών στις 7,6 ανά 1.000 επιβάτες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγορεύονται οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας

Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του εθνικού εναέριου χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσική Ομοσπονδία.