bd-sprite
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Βάσει των πρώτων στοιχείων από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων με επίκεντρο στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.24 με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου στην Κρήτη, σύμφωνα με ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην Αθήνα. Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων με επίκεντρο στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί. Ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο έγινε η σεισμική δόνηση. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Στροφάδων

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση του Γεωδυναμικού, ο επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών Ρίχτερ στη Σύμη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Ξεκινάει ο υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σκοπός του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι να εντοπιστούν τα κτίρια που παρουσιάζουν δομικά προβλήματα και να καταγραφούν όσα στεγάζουν κρίσιμες υποδομές του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Έρχεται η άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.