ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kikilias-Vasilis
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Έρχεται η άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.

Τη διοργάνωση Επιχειρησιακής Άσκησης με την κωδική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ», για την αντιμετώπιση μεγάλου Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων ανακοίνωσαν το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης στις αρχές της άνοιξης του 2024.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας: «Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζουμε την Υλοποίηση της άσκησης «ΜΙΝΩΑΣ», που αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Κεντρικό Επίπεδο. 

Στόχοι της επιχειρησιακής άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν τόσο ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών όσο και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.

Παράλληλα επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων των φορέων ειδικά σε κρίσιμες δομές και υπηρεσίες όπως και την ενίσχυση της ετοιμότητας  των εθελοντικών ομάδων.

Τέλος μία από τις βασικές αποστολές αυτές της άσκησης  είναι να ευαισθητοποιηθεί ο γενικός πληθυσμός σε θέματα αυτοπροστασίας και καταφυγής σε κατάλληλους χώρους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσελέντης για σεισμό στη Δεσφίνα: Σε δύο 24ωρα θα ξέρουμε αν ήταν ο κύριος

Όπως επισημαίνει «μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δε βλέπουμε. Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει».
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο σε Έβρο και Ροδόπη

Σε εφαρμογή παραμένει το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον δήμο Αθηναίων λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Η δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.