ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ

earthquake-larisa-seismos

O ΟΑΣΠ επικεντρώνει την προσοχή του σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής έχουν τεθεί τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα η Λέσβος, η Κρήτη, η Εύβοια και η Θήβα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις με κυριότερες αυτές στη Λέσβο την τελευταία εβδομάδα.
Ypourgeio-prostasias-politi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός μετά τους σεισμούς στη Δυτική Λέσβο

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους Δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Μικρές ζημιές από το σεισμό σε τρία χωριά στα βόρεια

Πέραν των κατολισθήσεων βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός κλίμακας 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Στα Ψαχνά εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 5 χλμ. Δεν φαίνεται να συνδέεται ο σεισμός με τους προηγούμενους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος νέας ενεργοποίησης των Αλκυονίδων

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας ότι πάντα είναι πιθανό ένα ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού, καθώς οι τάσεις που συσσωρεύονται στην περιοχή, συσσωρεύονται αργά.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο σεισμικές δονήσεις 3,9 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια, με διαφορά 16 λεπτών

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και για τους δύο σεισμούς, το εστιακό βάθος της πρώτης σεισμικής δόνησης στην Εύβοια ήταν 9,7 χιλιόμετρα, ενώ της δεύτερης 9,5 χιλιόμετρα.