ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμοί 246 εκατ. για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Οι τρεις διαγωνισμοί είναι με στόχο την αναβάθμιση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και διενεργούνται για λογαριασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Η ύπαιθρος πρέπει να γίνει ευημερούσα περιοχή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την Αλεξανδρούπολη, ανέπτυξε τους πέντε άξονες για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, λίγους μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς.
N_Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για αγορά οχημάτων 44 εκατ. για την Πολιτική Προστασία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάσης υπέγραψε για την αγορά με σκοπό την αναβάθμιση και ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. 
Kikilias-Vasilis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Σε 60 ημέρες προκηρύχθηκαν έργα του ΑΙΓΙΣ ύψους 114 εκ.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για το επερχόμενο νομοσχέδιο που προβλέπει αναβάθμιση του ρόλου της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την ετοιμότητα και την έγκαιρη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Kikilias-Vasilis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η πρόληψη θα βρεθεί στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας

Ο υπουργός τόνισε ότι «ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων δεν μπορεί να λειτουργεί με γραφειοκρατική δομή ούτε να σκοντάφτει πάνω σε τυπικά εμπόδια».
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ανοίγει ομπρέλα υψηλής τεχνολογίας για τις φυσικές καταστροφές

Θερμικές κάμερες στα δάση για έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης της στάθμης των ποταμών, μέσω Gov.gr η ενημέρωση ιδιοκτητών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκένωση ενός χωριού στην Αιγιάλεια λόγω της έντονης κακοκαιρίας

Kλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας, σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Ypourgeio-prostasias-politi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία: Στο επίκεντρο η πρόληψη

Βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι πέραν της πρόληψης, ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, τόσο πριν την εκδήλωση έκτακτης ανάγκης όσο και κατά τη διάρκεια αντιμετώπισής της.
businessdaily-Papastergiou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαστεργίου: Σύμμαχος η τεχνολογία στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως δοκιμάστηκαν δυο διαφορετικές λύσεις τεχνολογίας για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών. Θα αξιοποιηθεί και η Τεχνητή Νοημοσύνη ενάντια στις πυρκαγιές.