ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ξεπερνούν τις 5.000 οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο 2022

Από τον Οκτώβριο του 2021, έχουν συσταθεί και λειτουργούν 6 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, 5 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 1200 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τη διαχείριση αυτών των υποθέσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για την περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και άλλες 4 περιφέρειες

Τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Australia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Έκτη μέρα της φωτιάς στην Εύβοια, στις 8 Αυγούστου, 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μονάδα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Έβρου στα μέτωπα της φωτιάς

Ενημερώνουν τους πυροσβέστες για το οδικό δίκτυο της περιοχής και την κατάσταση της βλάστησης σε κάθε σημείο του Πάρκου, ενώ στα κτήρια τoυς γίνονται συναντήσεις του συντονιστικού οργάνου κατάσβεσης.
Wildfire in Varibobi, Attica on August 3, 2021. Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη Αττικής, 3 Αυγούστου 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός της Βρίσας λόγω της φωτιάς

Δεκαπέντε ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δυτικό τμήμα της κεντρικής νότιας χερσονήσου της Λέσβου και το κύριο μέτωπο της φωτιάς έφθασε κυριολεκτικά στα όρια της Βρίσας.
Fotia, Pirkagia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά - Στυλιανίδης: Χρέος μας να σωθεί το Πάρκο

Στο κέντρο ενημέρωσης της μονάδας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς συζητήθηκαν προτάσεις για καλύτερο συντονισμό αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και ακολούθησε επιχειρησιακή σύσκεψη στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολύμπος».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαύρη επέτειος», δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης για την τραγωδία στο Μάτι

Επισημαίνει πως «σήμερα, με τους πόρους που διαθέτουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τα κοινά μέσα, που παρέχονται στα κράτη-μέλη μέσω του ενιαίου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, του RescEU, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας».
antonov
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Να ανακάμψει προσπαθεί η περιοχή, όπου κατέπεσε το Αντόνοφ

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι η συνολική έκταση της περιοχής προς έρευνα είναι περίπου 600 στρέμματα και ότι, μέχρι στιγμής, ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση και η περίφραξη της περιοχής πτώσης, έκτασης περίπου 120 στρεμμάτων, όπου υπάρχουν συντρίμμια και βλήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εντοπίστηκε επικίνδυνο υλικό στα συντρίμμια του αεροσκάφους

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, συνεργεία της ΕΜΑΚ έχουν ήδη μπει στο πεδίο και με ιδιαίτερη προσοχή προσπαθούν να περισυλλέξουν τις σορούς. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί με τη βοήθεια drones, οι έξι από τις οκτώ σορούς.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας παραμένουν στο σημείο όπου κατέπεσε το Αντόνοφ

Σε ενημέρωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι χθες το βράδυ, έπειτα από την πτώση αεροσκάφους, ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 Πυροσβέστες με 7 οχήματα.