ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
lockdown-greece-vevaiosi
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο το επόμενο κύμα πανδημίας να φέρει νέο lockdown

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλ. Βατόπουλος σημείωσε πως δεν θα είναι εύκολος ο χειμώνας και τόνισε τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα πως θα υπήρχαν 8.000 επιπλέον νεκροί αν δεν έτρεχαν οι εμβολιασμοί.

Την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για νέο κύμα επέλασης της πανδημίας και lockdown σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ανεμβολιάστοι η πλειονότητα των εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί και σε αυτό βοηθούν οι εικόνες, όπως έδειξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την χθεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων. Ο καθηγητής επισήμανε τα όσα είπε και ο κ. Τσιόδρας πως θα υπήρχαν περισσότεροι από 8.000 επιπλέον νεκροί αν δεν έτρεχαν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και σημείωσε πως δεν θα είναι εύκολος ο χειμώνας, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει τέταρτο και πέμπτο κύμα πανδημίας, όμως αποτελεί ερώτημα πόσο μεγάλα θα είναι, τονίζοντας πως «αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας».

Υπενθυμίζουμε πως κατά την χθεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων στη χώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα όπου έδειχναν ότι οι περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεμβολίαστοι.

Εκφράζοντας την ανησυχία της για αυτά τα νούμερα έδειξε σε γραφημα πως είναι η κατάσταση συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της 3ης- 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Όπως εξήγησε οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ (Δυτική Μακεδονία και μισά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης) είναι 73 και από αυτούς οι περισσότεροι 70 στον αριθμό είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 3 εμβολιασμένοι.

 Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 50 σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι. Στην 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4η ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ