ΓΔ: 2458.34 -0.06% Τζίρος: 75.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:32:39
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες, οι 7 αστυνομικοί, μετά από καταδίωξη στο Πέραμα

Ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε οι αστυνομικοί πυροβόλησαν, το άλλο άτομο που επέβαινε στο όχημα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.

Ο άνδρας που τραυματίστηκε θανάσιμα, από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν εμβόλισε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε τις μηχανές τους, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα, ήταν 20 ετών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και σεσημασμένος για κλοπές.Το άλλο άτομο που επέβαινε στο όχημα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο και είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίησή του.

Όσον αφορά τον τρίτο που επέβαινε στο όχημα, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της

Ανακοίνωση σχετικά με όσα συνέβησαν στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, εξέδωσε, πριν από λίγο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου εισαγγελέα".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών στην Αλβανία - Συλλήψεις από αστυνομία

Διαδηλωτές στην Αλβανία συνελήφθησαν βίαια επειδή πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών, διαμαρτυρόμενοι για νόμο που επιτρέπει πολυτελή ξενοδοχεία σε προστατευόμενες περιοχές. Έρευνα για τη στάση της αστυνομίας ξεκίνησε.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στην Κένυα: Νεκρός και τραυματίες από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση

Νεκρός ένας άνθρωπος και δύο τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν η αστυνομία πυροβόλησε κατά διαδηλωτών στη φτωχογειτονιά Μαθάρε, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονταν για απαγωγές από τις δυνάμεις ασφαλείας. Έγινε χρήση δακρυγόνων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης, χάρη στη διαχείριση συνόρων, τα αμυντικά έργα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη μετανάστευση, παρά τις διεθνείς προκλήσεις.