ΓΔ: 1445.7 -0.21% Τζίρος: 39.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:58:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Καταβάλλονται 17,7 εκατ. ευρώ για επίδομα ειδικού σκοπού σε καλλιτέχνες

Αφορά την αποζημίωση των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου καθώς και υπόλοιπα προηγούμενων μηνών του 2020, ενώ δικαιούχοι είναι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ», όπως διευκρινίζει το υπ. Εργασίας.

Καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 17,7 εκατ. ευρώ για συνολικά 33.547 πληρωμές δικαιούχων που αφορούν την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021, καθώς και για προηγούμενους μήνες του 2020 και του 2021 (υπόλοιπα), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Δικαιούχοι της αποζημίωσης αυτής είναι και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο. 

Τα πολλά προβλήματα των επαγγελματιών του Πολιτισμού αναδείχθηκαν με εμφατικό τρόπο στην περίοδο της πανδημίας. Η δημιουργία του Μητρώου κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να μπει τάξη στο μέχρι σήμερα αχαρτογράφητο τοπίο του Πολιτισμού, να χαραχθούν ευεργετικές δημόσιες πολιτικές για τους επαγγελματικούς κλάδους και τρόποι στήριξης των εργαζομένων του Πολιτισμού.

Επισημαίνονται οι τροποποιήσεις που ήδη έχουν γίνει προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγγραφούν:

  • Έχουν προστεθεί 40 επιπλέον επαγγελματικές ειδικότητες
  • ·Έχει προστεθεί η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων
  • Έχει προστεθεί η δυνατότητα τροποποίησης εγγραφής

Σημειώνεται ότι:

  • Το Μητρώο δεν απαιτεί την επισύναψη στοιχείων.
  • Αρκείται στις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων του Πολιτισμού. Η κάθε δήλωση ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο.
  • Υπενθυμίζεται ότι στην συνέχεια οι εγγεγραμμένοι θα πρέπει να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.

Το Μητρώο δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση ή χρήση των προσωπικών δεδομένων όσων εγγραφούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την ταυτοποίηση και τον αυτόματο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη λάβει ή δεν δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

naupakt limani
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται ως τα τέλη του ΄24 η αποκατάσταση του ενετικού λιμένα στη Ναύπακτο

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Ναύπακτο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή τελετή λήξης για τις εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».