ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
acropolis_blue
Πηγή: BusinessDaily

Η Ακρόπολη θα γίνει... μπλε προς τιμήν της UNICEF

Αύριο η Ακρόπολη θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, για να τιμηθεί η UNICEF. Στις 20 Νοεμβρίου 1898 εγκρίθηκε ομόφωνα η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Με μπλε χρώματα φωτίστηκε δοκιμαστικά, για λίγη ώρα, απόψε η Ακρόπολη (φωτογραφία). Αύριο, 20 Νοεμβρίου κορυφαία μνημεία και κτίρια όλου του κόσμου, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία, όπως και η Ακρόπολη, φωτίζονται στα μπλε, για τον εορτασμό μιας σημαντικής επετείου: το 1898, η γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ψήφισε ομόφωνα τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στην φετινή, 30η επέτειο, ύστερα από αίτημα του ελληνικού γραφείου της UNICEF και την αντίστοιχη έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η Ακρόπολη συμμετέχει στον εορτασμό και θα φωταγωγηθεί στα μπλε, δηλαδή στο χρώμα της UNICEF, της παγκόσμιας οργάνωσης που προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών.

Κάθε χρόνο, στις 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF διοργανώνει σε όλο τον κόσμο σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση, και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και τη συγκέντρωση εσόδων για τους σκοπούς της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.