ΓΔ: 1473.53 1.47% Τζίρος: 179.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-katastimata-click inside-click away
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Η πρόσβασή των ανεμβολίαστων σήμερα θα γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ σε εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00 ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ (στον οποίο υπάγονται οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα) αναφέρει ότι «στις περιοχές που πραγματοποιούνται ενδιάμεσες εκπτώσεις (1 έως 15 Νοεμβρίου), τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά στις 7 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή από 11πμ έως 8μμ».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες ισχύουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και η πρόσβασή τους σήμερα θα γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ σε εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, μεικτούς και ανοιχτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κα. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Επιπλέον, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν θέλουν να κάνουν τεστ μπορούν να επιλέξουν για τις αγορές τους το click away.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο από σήμερα λειτουργούν τα καταστήματα ενόψει Πάσχα

Έναρξη σήμερα για το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Πώς θα λειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα και πώς τα πολυκαταστήματα. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 28 Απριλίου.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα τραπεζοκαθίσματα στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής

«Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» προσέθεσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
emporika katastimata-Kyriakes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά

Σε εφαρμογή τίθεται το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα θα ξεκινήσει την Πέμπτη (6/4) και θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο (15/4).
Mid-season-sales-ekptoseis-endiameses
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κατ' εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.