ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Novartis: Ζητούν αναστολή στο αίτημα παροχής πληροφοριών για προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ

Αμερικανική δικηγορική εταιρεία ζητεί να ανασταλεί το ελληνικό αίτημα παροχής πληροφοριών για τους προστατευόμενους μάρτυρες στις Η.Π.Α. για Novartis.

Αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία μαζί τον Έλληνα δικηγόρο Παύλο Σαράκη εκπροσωπούν νομικά τρεις προστατευόμενους Έλληνες μάρτυρες που κατέθεσαν στις Η.Π.Α. για την υπόθεση της Novartis, απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά να "ανασταλεί" το αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis στις Η.Π.Α.

Αποδέκτες της επιστολής είναι η ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), ενώ κοινοποιείται και στους αρχηγούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Ειδικότερα, αφορμή για την εξασέλιδη επιστολή της δικηγορικής εταιρίας «KOHN, KOHN & COLAPINTO, LLP» και του δικηγόρου Στηβ Κον είναι οι "ανάρμοστες και παράνομες πρακτικές εκφοβισμού κατά των προσφευγόντων/καταγγελόντων μαρτύρων στις Αμερικανικές Αρχές για την "υπόθεση Novartis"", αλλά και το αίτημα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη προς τις Αμερικανικές Αρχές για παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με τους προσφεύγοντες προστατευόμενους μάρτυρες ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Με την επιστολή ζητούν: "Να σταματήσετε αμέσως και να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε προσπάθεια να μάθετε την ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών που έχουν εθελοντικά δώσει πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ», ενώ ζητούν παράλληλα «να αποσύρετε οποιοδήποτε αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ για να εκθέσετε την ταυτότητα αυτών των μαρτύρων".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλάσσονται με βούλευμα για δωροδοκίες πρώην στελέχη της Novartis

Την ίδια ώρα ωστόσο γιατροί που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες καθώς φαίνεται να έλαβαν χρήματα για να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» μετά την σημερινή απολογία του

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται σήμερα στον Ανακριτή ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα απολογηθούν σήμερα και άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η κατάθεση του Ι. Αγγελή για τη Novartis

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.