ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Novartis: Ζητούν αναστολή στο αίτημα παροχής πληροφοριών για προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ

Αμερικανική δικηγορική εταιρεία ζητεί να ανασταλεί το ελληνικό αίτημα παροχής πληροφοριών για τους προστατευόμενους μάρτυρες στις Η.Π.Α. για Novartis.

Αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία μαζί τον Έλληνα δικηγόρο Παύλο Σαράκη εκπροσωπούν νομικά τρεις προστατευόμενους Έλληνες μάρτυρες που κατέθεσαν στις Η.Π.Α. για την υπόθεση της Novartis, απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά να "ανασταλεί" το αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis στις Η.Π.Α.

Αποδέκτες της επιστολής είναι η ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), ενώ κοινοποιείται και στους αρχηγούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Ειδικότερα, αφορμή για την εξασέλιδη επιστολή της δικηγορικής εταιρίας «KOHN, KOHN & COLAPINTO, LLP» και του δικηγόρου Στηβ Κον είναι οι "ανάρμοστες και παράνομες πρακτικές εκφοβισμού κατά των προσφευγόντων/καταγγελόντων μαρτύρων στις Αμερικανικές Αρχές για την "υπόθεση Novartis"", αλλά και το αίτημα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη προς τις Αμερικανικές Αρχές για παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με τους προσφεύγοντες προστατευόμενους μάρτυρες ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Με την επιστολή ζητούν: "Να σταματήσετε αμέσως και να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε προσπάθεια να μάθετε την ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών που έχουν εθελοντικά δώσει πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ», ενώ ζητούν παράλληλα «να αποσύρετε οποιοδήποτε αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ για να εκθέσετε την ταυτότητα αυτών των μαρτύρων".

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η κατάθεση του Ι. Αγγελή για τη Novartis

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τα απόρρητα έγγραφα του FBI για την Novartis

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των απόρρητων εγγράφων του FBI που ζητά η Ειδική Επιτροπή της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταθέτει η «Κελέση» στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κ. Φρουζή, τους Α. Σαμαρα, Π. Πικραμμένο, Α. Λοβέρδο, Ά. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα, Α. Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.