Από βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από ψυκτική εγκατάσταση φορτηγού-ψυγείου που λειτουργούσε κατά την διάρκεια του ταξιδιού μέσω του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματός του πλοίου, αποδίδεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 28 Αυγούστου του 2018 στο τρίτο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από ψυκτική εγκατάσταση φορτηγού-ψυγείου που λειτουργούσε κατά την διάρκεια του ταξιδιού μέσω του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματός του πλοίου, αποδίδεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 28 Αυγούστου του 2018 στο τρίτο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ατυχημάτων ΕΛΥΔΝΑ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, λόγω του βραχυκυκλώματος η φωτιά επεκτάθηκε ραγδαία στα παρακείμενα φορτηγά οχήματα που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο, κυρίως λόγω των κοντινών αποστάσεων και του εύφλεκτου φορτίου τους (ξυλεία, πλαστικά, είδη γενικού εμπορίου κτλ). Αναφέρει επίσης, ότι λόγω της συνεχούς λειτουργίας του συστήματος Drencher (αυτόματο σύστημα πυρόσσβεσης), της αποτελεσματικής ψύξης των παρακείμενων χώρων και της άμεσης επέμβασης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε άλλους χώρους του πλοίου.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛΥΔΝΑ, την ημέρα του ατυχήματος, το πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με 875 επιβάτες, 81 Φ/Γ, 155 ΙΧ επιβατηγά οχήματα, 3 λεωφορεία, 34 δίκυκλα και 140 μέλη πληρώματος, διέκοψε το προγραμματισμένο του ταξίδι και επέστρεψε αυτοδύναμα, συνοδεία πλωτών σκαφών του λιμενικού και ρυμουλκών στο λιμάνι του Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση των επιβατών. Η πυρκαγιά εντός του γκαράζ Νο3 αντιμετωπίστηκε αρχικά από το πλήρωμα του πλοίου με το κλείσιμο των πυροφρακτών και την διακοπή του εξαερισμού και ακολούθως με την ενεργοποίηση του μόνιμου συστήματος καταιονισμού (DRENCHER). Επίσης, με την ρίψη νερού στους παρακείμενους διαδρόμους των χώρων ενδιαιτήσεων. Η επιχείρηση κατάσβεσης διήρκησε συνολικά πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες της 2ας Σεπτεμβρίου 2018. H απομάκρυνση των φορτηγών και ΙΧ οχημάτων άρχισε γύρω στις 18:00 της 29ης Αυγούστου 2018 και ολοκληρώθηκε κατά την 01:45 πρωινή της 03ης Σεπτεμβρίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Pitsilis-AADE-diasyndesi mixanon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα της ΑΑΔΕ για να αποφευχθούν οι ουρές σε τράπεζες και εφορίες

Η ΑΑΔΕ προχωρά στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και την χρήση της τεχνολογίας με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες για την εκπλήρωση των φορολογικών οφειλών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδικούν τις προσπάθειες των τραπεζών οι ουρές έξω από τα καταστήματα

Οι σημερινές εικόνες με τις ουρές και τις εντάσεις έξω από τις τράπεζες αδικούν το υψηλό τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο που διαθέτει η χώρα επισήμανε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η διασύνδεση του e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών

Ο e-ΕΦΚΑ θα έχει πρόσβαση σε όλα τα ληξιαρχικά γεγονότα των πολιτών που είναι καταχωρημένα βάζοντας τέλος στην άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών και την γραφειοκρατία προκειμένουν να λαμβάνουν παροχές από το κράτος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Πολύ κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος

Αυξάνονται τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων σε Καστοριά και Ξάνθη εξαιτίας του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στις περιοχές με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά να εφιστά την προσοχή των πολιτών για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.