ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη

Ανάλογη επίθεση υπήρξε και στο σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, οι οποίες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στις προσόψεις των ακινήτων.

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα γκαζάκια που τοποθέτησαν οι δράστες εξερράγησαν και στις δύο περιπτώσεις στις 02:30, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τα δύο περιστατικά.

«Ο κρότος ήταν φοβερός, είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη». Με τη φράση αυτή περιέγραψε ο Δημήτρης Καμπουράκης την επίθεση, ενώ προσέθεσε ότι «αν δεν είχα αυτή τη θωρακισμένη πόρτα, θα είχε μπει η φωτιά μέσα. Εντωμεταξύ εδώ έμενε η πεθερά μου που έτυχε να μην είναι εδώ. Αν ήταν εδώ η γιαγιά θα είχαμε ιστορίες. Τρόμαξα, καταρχήν είναι έκπληξη και στη συνέχεια σκέφτεσαι θα καούν οι άνθρωποί μου. Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει αστυνομία και πυροσβεστική».

Όπως αποκάλυψε στο σπίτι του στην Αργυρούπολη είχε κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τον δράστη. «Ήρθε τυπάκος περπατητός, στήθηκε εδώ στο πλατύσκαλο με έναν σάκο που μέσα είχε τα γκαζάκια, τους έβαλε φωτιά, και έφυγε τρέχοντας. Φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά του, είχε μουσάκι». 

Από την πλευρά του ο κ. Ντούμας αναφερόμενος στην επίθεση στο δικό του σπίτι υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιές μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε. Παράλληλα τόνισε ότι  δεν είχε δεχθεί προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημόσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε. Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι «οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.