ΓΔ: 1484.06 0.46% Τζίρος: 94.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ukrain-Refugees-Prosfyges
Φωτο: Shutterstock

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο πλευρό των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας

Το "παρών" στην ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία δίνει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με ιατρική βοήθεια στη Ρουμανία και τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα που δυστυχώς ο πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας κλιμακώνεται με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένου σημαντικού αριθμού Ελλήνων ομογενών, ο Όμιλός Ιατρικού Αθηνών αποφάσισε για ακόμα μία φορά να δώσει το "παρών".

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη (25.02) έχει θέσει τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι) και Παιδιατρική Κλινική Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με σχετική επιστολή, στη διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών, για την δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία παιδιών ομογενών μας, που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας.

Παρακολουθώντας την κλιμάκωση του πολέμου και του προσφυγικού κύματος, και με δεδομένο ότι η Ρουμανία είναι βασική χώρα υποδοχής Ελλήνων ομογενών προσφύγων, αποφάσισε επιπλέον, να θέσει στη διάθεσή του Υπουργείου -μέσω επιστολής στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι- τα τρία ιατρικά κέντρα του Ομίλου που λειτουργούν στην Ρουμανία κάτω από την ομπρέλα της θυγατρικής Medsana SRL:

  1. Medsana Cotroceni Clinic, Dr. Nanu Muscel st. nr.12, sector 5, Bucharest
  2. Medsana Primaverii Clinic, Primaverii nr.9 Bd., sector 1, Bucharest
  3. Medsana Ploiesti Clinic, Gheorge Grigore Cantacuzino st., nr 193, Ploiesti

Τα κέντρα αυτά θα παράσχουν δωρεάν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και αν προκύψει ανάγκη νοσηλείας, αυτή θα πραγματοποιηθεί, επίσης δωρεάν, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες καταστάσεις αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 πραγματοποίησε μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή,  στην τότε Γιουγκοσλαβία με κεντρικό σύνθημα «Όλα τα παιδιά, παιδιά μας» προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά-θύματα πολέμου και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Δράση που βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Η έννοια της προσφοράς και το να δίνεις το παρόν στις δύσκολες στιγμές αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA του Ομίλου και της οικογένειάς μας. Έτσι και τώρα, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Ομογένεια της Ουκρανίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές, ενώ, πέραν των ως άνω, δεσμεύομαι προσωπικά, να ηγηθώ ιατρικής και ανθρωπιστικής αποστολής στην περιοχή, μόλις μας επιτραπεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ukrain-Refugees-Prosfyges
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Ουκρανία

Δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ουκρανία ο Οργανισμός. Ενισχύει την προσπάθεια του Ελληνικού και του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού για την ανακούφιση των πληγέντων και ζητά τη συνδρομή μας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένα πρόβλημα για τα ελληνικά πλοία στα λιμάνια Ρωσίας - Ουκρανίας

Η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή του Lloyd's Market Association (LMA) κατέταξε τα ρωσικά και ουκρανικά ύδατα της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας στον κατάλογο περιοχών αυξημένων στρατιωτικών, πειρατείας, τρομοκρατίας και συναφών κινδύνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικό Αθηνών: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήθηκαν τα ποσοστά δωρεάς οργάνων αλλά παραμένουν απογοητευτικά

Ουραγός παραμένει η Ελλάδα στη δωρεά οργάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή την αυριανή, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.