Φώτο: Shutterstock

Τραμπ: Χωρίς εκπρόσωπο του η ακροαματική διαδικασία για την αποπομπή του

Ο Λευκός Οίκος δεν θα εκπροσωπηθεί στην ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης στο πλαίσιο της έρευνας που ίσως οδηγήσει στην παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη.

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε με επιστολή του χθες Κυριακή τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είναι αρμόδια για τις δικαστικές υποθέσεις, τον Δημοκρατικό Τζέρι Νάντλερ, ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα στείλει κανέναν αντιπρόσωπό του στη συνεδρίαση που θα γίνει την Τετάρτη εντός των ορίων της έρευνας που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Ο Πατ Σιπολόνι, νομικός σύμβουλος του προέδρου, ανέφερε στην επιστολή του προς τον Νάντλερ, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ότι η ομάδα του Τραμπ δεν μπορεί να «αναμένεται να συμμετάσχει σε μια ακροαματική διαδικασία όταν δεν έχουν οριστεί ακόμη οι μάρτυρες και ενώ παραμένει ακόμα ασαφές εάν η επιτροπή δικαστικών υποθέσεων θα επιφυλάξει δίκαιη μεταχείριση στον πρόεδρο διεξάγοντας επιπλέον ακροαματικές διαδικασίες».

Ο Σιπολόνι πρόσθεσε στο ίδιο κείμενο ότι ο Λευκός Οίκος θα ενημερώσει με νεότερη επιστολή του εάν θα στείλει αντιπρόσωπο σε μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία εντός της προθεσμίας, που εκπνέει την Παρασκευή.

Η προθεσμία που είχε στη διάθεσή της η προεδρία για να ενημερώσει τον Νάντλερ εάν σκόπευε να στείλει κάποιον εκπρόσωπο του Τραμπ στη μεθαυριανή ακροαματική διαδικασία εξέπνεε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόγειοι πλέον όλοι οι κάδοι απορριμάτων στον Δήμο Κοζάνης

Την υπογειοποίηση όλων των κάδων συλλογής και ανακύκλωσης στον αστικό ιστό αποφάσισε ο Δήμος Κοζάνης, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.