ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΕΣΠΑ: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 6,4 εκατ. ευρώ στο Σουφλί

Στην πόλη θα κατασκευαστεί ένα νέο ενισχυμένο και λειτουργικό δίκτυο όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 2,6 χλμ. με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πόλη του Σουφλίου, ύψους 6,4 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου. Τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα αφορούν στις κατηγορίες Έργα για τα όμβρια ύδατα, ηλεκτρολογικά και τηλεπικοινωνιακά έργα και παρακολούθηση του έργου από την Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί ένα νέο ενισχυμένο και λειτουργικό δίκτυο όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 2,6 χλμ, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η τάφρος συλλογής όμβριων υδάτων σε μήκος 800 μέτρων και θα κατασκευαστεί ένα νέο αντλιοστάσιο κι ένα νέο δίκτυο που θα χρησιμεύει σε περιπτώσεις πλημμύρας. Σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρολογικά και τηλεπικοινωνιακά έργα, θα γίνει σύνδεση του νέου αντλιοστασίου με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και το τηλεφωνικό δίκτυο ώστε να εξασφαλίζεται η ρευματοδότηση της εγκατάστασης και η επικοινωνία των αυτοματοποιημένων συστημάτων. Οι εργασίες, καθ' όλη τη διάρκεια του έργου θα παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου ώστε να διασφαλισθεί η προστασία και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

«Γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής. Από πέρυσι, λόγων των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίσαμε ξεκινήσαμε μία εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη μελέτη. Κάθε χειμώνα υπάρχει η απειλή της πλημμύρας, ακόμη και με μία μικρή βροχόπτωση είμαστε πάντα στα όρια. Κάθε χρόνο πληρώνουμε για αποζημιώσεις περιουσιών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με τα συγκεκριμένα έργα δημιουργούμε το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΘ: Να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή των 20.000 γιατρών από το εξωτερικό

Οι λόγοι για τους οποίους φεύγουν στο εξωτερικό, εκτός από τις καλύτερες απολαβές και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, είναι οι λίστες αναμονής για την ειδικότητα που υπάρχουν στη χώρα μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ισχυρούς ανέμους

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη, ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Erga
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστολή δραστηριοτήτων στα μεταλλεία της Imerys μετά το δυστύχημα

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις αρχές».