ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα

Πάτρα: Στην Ανακρίτρια οδηγείται σήμερα η μητέρα των τριών κοριτσιών

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η γυναίκα που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει "απολύτως δεμένη" με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Γ. Μαζωνάκη: Ο ανακριτής εξετάζει μάρτυρες και την κόρη κατηγορουμένων

Συνεχίζεται εντατικά η έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο ανακριτής έλαβε καταθέσεις από δύο διασώστριες του ΕΚΑΒ και μια αναισθησιολόγο, για να διευκρινιστεί η χορήγηση μέθης και η λειτουργία του ιατρείου.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και πλαστών εγγράφων από την ΕΛΑΣ

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα, διευκολύνοντας την παράνομη διαμονή αλλοδαπών. Συνελήφθη 39χρονος στον Βύρωνα και σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος αδικημάτων.
Μνημείο Τεμπών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Τεμπών: Καταθέσεις από τους γονείς του φοιτητή Κουτσόπουλου

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, με την οικογένεια του 21χρονου Αναστάσιου Κουτσόπουλου. Ο πατέρας του περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές με τον γιο του και την αγωνία τους μετά το συμβάν.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Σακίρα και Πικέ στο δικαστήριο Βαρκελώνης για την επιμέλεια των παιδιών

Η Σακίρα και ο Ζεράρ Πικέ συναντήθηκαν σε δικαστήριο της Βαρκελώνης για να επανεξετάσουν τους όρους επικοινωνίας με τους γιους τους, καθώς η Σακίρα ζητά να περιοριστούν τα ταξίδια των παιδιών ανάμεσα σε Μαϊάμι και Βαρκελώνη.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φλωρίδη με εκπρόσωπο ΟΗΕ για βία κατά των παιδιών

Η ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Βία κατά των Παιδιών, Dr. Najat Maalla M' jid, συναντήθηκε με τον Γ. Φλωρίδη, αναγνωρίζοντας το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις προκλήσεις στην προστασία των παιδιών στην Ελλάδα.