ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Ανοικτά αύριο Κυριακή τα καταστήματα, πως θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αύριο, Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου ενόψει του Πάσχα. Το ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου ενόψει του Πάσχα.

Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο που έχουν προτείνει οι εμπορικοί σύλλογοι, θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με το ωράριο που προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), θα είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ.

Το ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με το ωράριο που έχει προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το ωράριο θα είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι το ωράριο λειτουργίας από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη θα είναι 9 το πρωί με 9 το βραδυ, για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25 Απριλίου τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων Αθήνας και Αττικής για τις εορτές του Πάσχα έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας - Αττικής «Οι Ταξιάρχες».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κρεοπωλεία κατά τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν ανοικτά τις εξής ώρες:

  • Κυριακή 17/4/2022: Ανοιχτά
  • Μ. Δευτέρα 18/4/2022: 8:00 - 18:00
  • Μ. Τρίτη 19/4/2022: 8:00 - 20:30
  • Μ. Τετάρτη 20/4/2022: 8:00 - 20:30
  • Μ. Πέμπτη 21/4/2022: 8:00 - 20:30
  • Μ. Παρασκευή 22/4/2022: 13:00 - 18:00
  • Μ. Σάββατο 23/4/2022: 8:00 - 17:00
  • Κυριακή του Πάσχα 24/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Δευτέρα του Πάσχα 25/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Τρίτη του Πάσχα 26/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης στην Τζακάρτα: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η πράσινη οικονομία

Σημαντικοί τομείς όπως εμπόριο, επενδύσεις και πράσινη οικονομία θα συζητηθούν στη Μικτή Επιτροπή Ελλάδας-Ινδονησίας 12-14 Οκτωβρίου στην Τζακάρτα, με στόχο νέες συνεργασίες και αύξηση εξαγωγών.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν: Ενίσχυση οικονομικών σχέσεων και σε άλλους τομείς

Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν ενισχύουν τη συνεργασία τους, διευρύνοντας τις οικονομικές τους σχέσεις σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι υποδομές, οι μεταφορές και ο τουρισμός, μετά τη 6η διυπουργική σύνοδο και το πρώτο επιχειρηματικό συνέδριο από το 2013.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες βρετανικές κυρώσεις κατά ρωσικών πλοίων και δικτύων παραπληροφόρησης

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 23 άτομα, εταιρίες και 8 ρωσικά πλοία, στοχεύοντας εισοδήματα της Μόσχας, παραπληροφόρηση και όσους φέρεται να ευθύνονται για εκτοπισμούς παιδιών από Ουκρανία.
Αμερικανική σημαία δασμοί
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία-ΗΠΑ: Επαφές για το εμπόριο και τους δασμούς

Βραζιλία και ΗΠΑ είχαν «εποικοδομητική» συνάντηση για τις εμπορικές σχέσεις τους, ενώ παραμένουν εντάσεις λόγω αμερικανικών δασμών. Η κυβέρνηση Λούλα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ξεκινά την Παρασκευή η εξέταση του νομοσχεδίου για Οργανισμούς Λιμένων

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση νομοσχεδίου για την ενίσχυση της λειτουργίας των Οργανισμών Λιμένων, με στόχο την επίλυση θεσμικών, διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων.