ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, πληρότητα 100% στα δρομολόγια

Η πληρότητα στα πρωινά δρομολόγια της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής είναι 100%. Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας

Κορυφώνεται από σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σύμφωνα τους ακτοπλόους η πληρότητα στα πρωινά δρομολόγια της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής είναι 100%. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, 17 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών ενώ συστήνει σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι μία ώρα νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Χθες Μ. Τετάρτη 20/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 14.760 επιβάτες, 2.649 ΙΧ οχήματα, 575 φορτηγά και 394 δίκυκλα. 

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 5.459 επιβάτες,949 ΙΧ οχήματα,40 φορτηγά και 148 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.916 επιβάτες, 1.493 ΙΧ οχήματα, 92 φορτηγά και 92 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 7 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 1.743 επιβάτες 482 ΙΧ οχήματα 45 φορτηγά και 26 δίκυκλα.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς 2022, έως και την Τρίτη 03-05-2022, η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
  • Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντογιάκος: Να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες του ναυαγίου

Ο εισαγγελέας κοινοποίησε παλαιότερη εγκύκλιο, στην οποία σημειώνεται ότι είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και κανείς δεν δικαιούται να λάβει γνώση της ποινική δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξοδος για το Πάσχα: Που υπάρχει αυξημένη κίνηση, υψηλή πληρότητα στα πλοία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι τις 6.00 το πρωί σήμερα 44.430 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.669 προς Λαμία.
Troxaia-prostima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια μέτρα της Τροχαίας άρχισαν να εφαρμόζονται, ενόψει του Πάσχα

Έχουν τεθεί σε ισχύ, ήδη, από εχθές Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως και Κυριακή 23 Απριλίου, ενώ οι αρχές αναμένεται να βρίσκονται σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση την επόμενη εβδομάδα και κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή,