ΓΔ: 796.95 2.28% Τζίρος: 52.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-katastimata-magazia
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Ανοικτά θα είναι αύριο Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00 με 18:00.

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00 με 18:00. Το ίδιο ωράριο έχει προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, όσες επιλέξουν να λειτουργήσουν, προτείνουν ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

«Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ' εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές» όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Glami, πανευρωπαϊκά και με την συμμετοχή 4.423 Ελλήνων καταναλωτών σε σύνολο 26.000 Ευρωπαίων επισκεπτών της πλατφόρμας, η αβεβαιότητα κυριαρχεί σε ό,τι αφορά τις αγοραστικές συνήθειες, ειδικά σε είδη μόδας, επηρεάζοντας ευθέως και επιβαρυντικά την ψυχολογία του καταναλωτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ekptoseis, Discounts, Sales
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς φέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτά σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα εμπορικά καταστήματα

Αν και ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν ευνοεί τις βόλτες στα μαγαζιά η αγορά θα λειτουργήσει σήμερα σε πασχαλινό κλίμα. Δείτε το εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει τη Μεγάλη Εβδομάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία στην Αττική, πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει και σήμερα το Δημόσιο εξαιτίας της χιονόπτωσης που έπληξε την Δευτέρα την Αττική. Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά καταστήματα και τράπεζες

Κλειστές θα παραμείνουν και οι λαϊκές αγορές στην Αττική, ενώ αναστέλλονται τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια. Ανοιχτά θα παραμείνουν μέχρι τις 18:00 σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, ενώ θα λειτουργήσουν και τα πρατήρια καυσίμων.