ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καταστροφές στον χώρο του ΑΠΘ που βρισκόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό»

Eπίθεση από αγνώστους με βαριοπούλες τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκε σε χώρο του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη. Στόχος ήταν η υπο κατασκευή βιβλιοθήκη. Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε η δοιήκηση.

Επίθεση από αγνώστους πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΑΠΘ, σε σημείο όπου στεγαζόταν επί 34 χρόνια κατάληψη.

Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, στον χώρο στον οποίο τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης, εκεί όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

«Υπάρχει σημαντική καταστροφή σε δημόσια περιουσία και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Το έργο αυτό, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα. Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

   
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ΑΠΘ μέλος του μεγαλύτερου δικτύου καινοτομίας νερού στην ΕΕ

Το ΑΠΘ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EIT Water για τη βιώσιμη διαχείριση νερού, συμμετέχοντας ως ιδρυτικό μέλος στην κοινοπραξία Allwaters και στο Steering Committee της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόπειρα ληστείας στο ΑΠΘ: 17χρονος απείλησε φοιτητή με μαχαίρι στο κυλικείο

Στο κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, 17χρονος επιχείρησε με μαχαίρι να ληστέψει 20χρονο φοιτητή. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα, μαζί με τη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: 5ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών για νέες τάσεις στον αθλητισμό

Το ΑΠΘ διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών στις 6–8 Νοεμβρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν νέες τάσεις στη φυσική αγωγή, την άσκηση και την αθλητική καινοτομία.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford διακρίθηκαν 244 μέλη του ΑΠΘ

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως κατατάχθηκαν 244 μέλη του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις λίστες του Stanford που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, κατατάσσοντας το ΑΠΘ πρώτο μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο ερευνητικής επίδοσης.
Τεχνητή νοημοσύνη επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Medoid AI: Η τεχνητή νοημοσύνη ωριμάζει στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή

Η Medoid AI, spin-off του ΑΠΘ, διαπιστώνει αυξανόμενη ωριμότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις ως προς την υιοθέτηση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, με έμφαση στη βιώσιμη και στοχευμένη ανάπτυξη.