ΓΔ: 789.16 -0.29% Τζίρος: 37.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
money-transfer
Φώτο: Shutterstock

Οι αναδυόμενες παγκόσμιες προκλήσεις μετά την εποχή της πανδημίας

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με το 20ο επετειακό συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας έχει ως στόχο να συνεχίσει τον γόνιμο διάλογο για ένα βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον. 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει ένα επιδραστικό διάλογο για το μέλλον της βιωσιμότητας, στο 20ο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, στο Grand Hyatt Athens Hotel, με τίτλο “Headwinds: Endure. Adapt. Persevere. Embracing the Changing Future of Sustainability”.

To ραγδαία μεταβαλλόμενο μεταπανδημικό περιβάλλον και οι αναδυόμενες παγκόσμιες προκλήσεις, είναι οι άξονες που θα απασχολήσουν το Συνέδριο, με στόχο την εκκίνηση δημιουργικού διαλόγου σχετικά με:

  • πως προσεγγίζουμε την ανάγκη για ευημερία των πολιτών σε αυτές τις ευμετάβλητες συνθήκες
  • ποιες είναι οι σύνθετες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια κοινωνία σήμερα
  • πως πρέπει να επικοινωνούμε τις περιβαλλοντικές προκλήσεις ώστε να ευαισθητοποιείται η κοινή γνώμη
  • πως μπορούμε να οδηγηθούμε σε “net positive” δείκτες όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή και τον παγκόσμιο κίνδυνο λειψυδρίας αλλά και την ανάγκη ενός μοντέλου βιώσιμων οικισμών, ξεκινώντας από τα νησιά μας
  • τι μας διδάσκουν οι διεθνείς βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές
  • γιατί η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας είναι νευραλγικής σημασίας για το μέλλον όλων

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με το 20ο επετειακό συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας έχει ως στόχο να συνεχίσει τον γόνιμο διάλογο με την Πολιτεία, τους Φορείς, τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία των Πολιτών, για ένα βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.  Από τις γεωπολιτικές εξελίξεις ως το χάσμα των γενεών και από την ανάγκη να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή έως το πως μπορεί να δομηθεί ένα βιώσιμο μέλλον για τη σημερινή νέα γενιά, το Συνέδριο θέτει επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα, μέσω καταξιωμένων και επίλεκτων Ελλήνων και διεθνών ομιλητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο: Ένας επιδραστικός διάλογος για το μέλλον της βιωσιμότητας

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια διοργάνωσης Συνεδρίων Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα.
Vouli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή: Τροπολογία για τη μετεγγραφή Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία

Η τροπολογία αφορά Έλληνες φοιτητές που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εξακολουθούν να φοιτούν το 2022-2023 σε Πανεπιστήμια της Ουκρανίας, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν τη μετεγγραφή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Αναζητεί νέους επιστήμονες για πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά το πέρας των εννέα μηνών, οι ασκούμενοι θα λάβουν βεβαίωση και συστατική επιστολή επιτυχούς ολοκλήρωσης της άσκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 40 εκατ. έχουν μειωθεί οι οφειλές του ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους

Οι οφειλές του ΕΦΚΑ (ληξιπρόθεσμες και μη) προς τους εν αναμονή συνταξιούχους ανέρχονταν στα 693 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας πλήρως το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων συσσωρευμένων εκκρεμών συντάξεων.