ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skaramanga
Οι εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Διαμαρτυρία των εργαζομένων αύριο στο ΥΠΟΙΚ

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμα το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, παρά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα είχε επιλυθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Χρ. Σταϊκούρα. Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για τα οποία και έχει δεσμευτεί ο υπουργός σε επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να συναντηθούν με τον υπουργό και δουν τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα τους που έχει δεσμευτεί ότι θα τους καταβάλει. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την τηλεδιάσκεψη που είχαμε στις 5 Ιουλίου με τον Υπουργό Οικονομικών, την ειδική διαχείριση και άλλους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το σύνολο των χρημάτων του ICC (Διαιτητικό Δικαστήριο) θα διατεθούν για την πληρωμή των εργαζομένων.

Μέχρι σήμερα όμως, το θέμα δεν έχει προχωρήσει. Παρά την δέσμευση του Υπουργού, ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου που θα έκλεινε η Βουλή, θα ψηφιζόταν νομοθετική ρύθμιση, που θα καθόριζε τον τρόπο που θα δίνονταν τα χρήματα και θα διανέμονταν στους εργαζόμενους.

Όλο αυτό το διάστημα, το Σωματείο κινείται προς κάθε κατεύθυνση, πιέζοντας κάθε αρμόδιο κυβερνητικό, αλλά και υπηρεσιακό παράγοντα προσπαθώντας να επιταχύνει τις εξελίξεις. Αμέσως στείλαμε υπόμνημα προς το Υπουργείο και την ειδική διαχείριση , προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για τον τρόπο απόδοσης των χρημάτων στους εργαζόμενους. Στη συνέχεια τόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου, όσο και ο νομικός μας Σύμβουλος οχλούσαμε συχνά πυκνά τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και εκπροσώπους του Υπουργού, που είχαν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης. Η απάντηση ήταν ότι έχουν σταλεί σημειώματα προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και την ευρωπαϊκή επιτροπή, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα νομοτεχνικά θέματα που προκύπτουν».

Επίσης σημειώνουν ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, «μή έχοντας καμιά ουσιαστική απάντηση, στείλαμε επιστολή στον κ. Σταϊκούρα, με την οποία αφού εκφράζαμε τις διαμαρτυρίες μας και τις ανησυχίες μας για την καθυστέρηση, του ζητούσαμε άμεσα συνάντηση για να συζητήσουμε το λόγο της καθυστέρησης και να απαιτήσουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεών του. Λόγω της ΔΕΘ και των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων στα οποία συμμετέχει ο Υπουργός, από το Υπουργείο μας απάντησαν ότι η συνάντηση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Στη συνέχεια, ζητήσαμε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της 5ης Ιουλίου και η οποία είχε αναλάβει την επεξεργασία των θέσεων του Υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά μας θέματα. Η συνάντηση ορίστηκε για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη πράγματι έγινε η συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας και του νομικού μας συμβούλου με την κ. Στρατινάκη. Εκεί ζητήσαμε από την κ. Στρατινάκη να οργανώσει άμεσα μια συνάντηση διά ζώσης με το αρμόδιο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών , με τη συμμετοχή τη δική της και της διαχείρισης, προκειμένου να μας δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις επί της σχεδιαζόμενης νομοθετικής ρύθμισης και να πιέσουμε για την άμεση περαίωση της διαδικασίας. Η συνάντηση ορίστηκε για την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας λαμβάνοντας υπόψη του όλες καθυστερήσεις, συνεδρίασε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι να δοθεί επιτέλους λύση, τόσο στο θέμα της καταβολής των οφειλομένων, όσο και στα εργασιακά μας θέματα».

Στο Διοικητικό αυτό Συμβούλιο, αφού επιβεβαιώθηκε η ενότητα και η αγωνιστικότητα του Σωματείου και των εργαζομένων, ομόφωνα αποφασίστηκε:

α) παράσταση διαμαρτυρίας όλων των μελών του Δ.Σ. καθώς και εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΠΟΕΜ και ΕΚΠ την Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου στις 10:30 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με παράλληλο αίτημα την άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα.

β) παράσταση διαμαρτυρίας όλων των μελών του Δ.Σ καθώς και των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΠΟΕΜ και ΕΚΠ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 10:30, με παράλληλο αίτημα συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο. Τον κ. Παναγιωτόπουλο τον είχαμε συναντήσει και στην ΔΕΘ και σε σχετικό αίτημά μας για συνάντηση, μας είχε ζητήσει μία πίστωση χρόνου προκειμένου να δει πρώτα το νέο επενδυτή κύριο Προκοπίου και αμέσως μετά να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μας.

Και στις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας έχει ζητηθεί και θα παραβρίσκονται εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚΠ.

γ) να σταλούν επιστολές προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στις κοινοβουλευτικές ομάδες για ένα νέο κύκλο συζητήσεων μαζί τους για να αναδείξουν για άλλη μία φορά το θέμα στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις.

δ) Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί μια συνέντευξη τύπου σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ για την ναυπηγική βιομηχανία και τα ναυπηγεία μας γενικότερα.

Τέλος αν σε όλα τα παραπάνω δεν θα έχουμε αποτελέσματα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση του αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση, οι οποίες θα ανακοινωθούν με απόφαση νέου ΔΣ αλλά και Γενικής Συνέλευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για έκτακτη στήριξη πρώην εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 17.266.720 ευρώ. Δικαιούχοι της εφάπαξ καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 2.700 ευρώ είναι οι άνεργοι πρώην εργαζόμενοι των Ναυπηγείων.
nafpigeia_skaramanga
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Χαϊδαρίου για την πώληση του Σκαραμαγκά

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χαϊδαρίου προτίθεται να κλιμακώσει τις δράσεις του με σειρά κινητοποιήσεων, ενώ θα οργανωθεί και συνέντευξη τύπου για να γίνει αναλυτική παρουσίαση των θέσεών του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.