ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτίριο ΕΦΕΤ Θεσσαλίας
Πηγή: ΕΦΕΤ

Βιολογικές ρυζογκοφρέτες ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Βιολογικές ρυζογκοφρέτες, για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε πρώτη ύλη (ρύζι) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά από τις βέλγικες εταιρείες «Continental Bakeries Belgium» και «Lima natuurvoeding NV» βιολογικών ρυζογκοφρετων για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε πρώτη ύλη (ρύζι) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, τα προϊόντα είναι τα εξής:

Α) Το προϊόν με εμπορική ονομασία «BRINK ORG RICE CAKES SALT & SESAME 12X100G» παρτίδας Η22160F και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10-06-23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ».

Β) Το προϊόν με εμπορική ονομασία «AΒ ΤΗΙΝΚ ΒΙΟ RICE CAKES 12X100G» παρτίδας Η22155J και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 05-06-23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ».

γ) Το προϊόν με εμπορική ονομασία «LIMA ORGANIC RICE CAKES THIN 130G» παρτίδας R22182B και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 07-02-23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «MKM VITALITY ΕΠΕ».

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ράφια σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάκληση σοκολατοειδών από τον ΕΦΕΤ λόγω έλλειψης επισήμανσης αλλεργιογόνου

Ο ΕΦΕΤ ζητά ανάκληση παρτίδων «Milka σοκολάτα oreo» και «Milka oreo Brownies» 100 γρ., καθώς δεν αναγράφεται στα ελληνικά το αλλεργιογόνο «πάστα φουντουκιού». Καλούνται όσοι έχουν αλλεργία στα φουντούκια να μην τα καταναλώσουν.
Κτίριο ΕΦΕΤ Θεσσαλίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάκληση δύο ειδών καραμελών από ΕΦΕΤ λόγω προσθέτων και αρωματικών ουσιών

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση όλων των σχετικών παρτίδων των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας.
Διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΤ: Οδηγίες για ασφαλή τρόφιμα και λιγότερη σπατάλη τα Χριστούγεννα

Οδηγίες για την ασφαλή επιλογή, αποθήκευση και κατανάλωση τροφίμων την εορταστική περίοδο δίνει ο ΕΦΕΤ, προειδοποιώντας για αυξημένο κίνδυνο τροφιμογενών νοσημάτων και σπατάλης λόγω υπερκατανάλωσης.
Διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΦ: Προειδοποιεί για το ByHeart μετά από κρούσματα αλλαντίασης σε βρέφη

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή χρησιμοποιούν το βρεφικό γάλα ByHeart, που συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης στις ΗΠΑ και διακινείται διαδικτυακά, λόγω σοβαρών κινδύνων για την υγεία.