ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις - Τα μέτρα της Αστυνομίας

Mε τη συμμετοχή περισσότερων των 5.500 αστυνομικών θα εφαρμοστούν τα δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα οποία θα είναι αντίστοιχα με αυτά, πριν από την πανδημία, το 2019.

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 49η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών. Θα ακολουθήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Ήδη από την Τρίτη, που άνοιξε τις πύλες του το ΕΜΠ, κόσμος καταθέτει λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ θα είναι οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Ακόμη, τα δρομολόγια και οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί.

Όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Mε τη συμμετοχή περισσότερων των 5.500 αστυνομικών θα εφαρμοστούν τα δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα οποία θα είναι αντίστοιχα με αυτά, πριν από την πανδημία, το 2019, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από την ΕΛΑΣ στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι. 

Από αέρος, drones και ελικόπτερα θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, polytexneio, poreia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα στις πορείες για το Πολυτεχνείο

Με τη λήξη της πορείας στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση όταν ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους απώθησαν. Στη Πάτρα αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου σε ομάδα ατόμων που εκτόξευσε βόμβες μολότοφ.
polytexneio, emp
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΜΠ συμβάλλει σημαντικά στην εξωστρέφεια των ελληνικών Α.Ε.Ι.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μετρά ήδη σημαντικές συμφωνίες, άλλες έτοιμες να υλοποιηθούν και άλλες σε φάση συζητήσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν εκείνες με τα πανεπιστήμια Columbia, Texas και Michigan State.
astinomia, polytexneio, poreia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πάνω από 5.500 αστυνομικοί

Oι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί πάνω από την Αθήνα, από την παραμονή - Τετάρτη 16 Νοεμβρίου - της επετείου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ηρεμία και ευχαρίστησε τους πολίτες και την ΕΛΑΣ για την τήρηση της τάξης.
 Polytexneio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Οι πύλες του Πολυτεχνείου ανοίγουν στις 8 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13.00. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.