bd-sprite
Φώτο: ΑΠΕ

Επιχορήγηση 4,38 εκατ. ευρώ σε 63 Προνοιακά Ιδρύματα της Αττικής

Το ποσό θα διανεμηθεί σε ιδρύματα που βρίσκονται εντός Αττικής προκειμένου να καληφθεί μέρος των λειτουργικών τους δαπανών.

Άμεσα θα ξεκινήσει η επιχορήγηση Προνοιακών Ιδρυμάτων από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν πρωτοβουλίας της και σχετικού αιτήματος που απέστειλε στο υπ. Εργασίας.

Την απόφαση έγκρισης με την οποία ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, υπέγραψε, κατ΄εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

Ειδικότερα θα επιχορηγηθούν 63 Προνοιακά Ιδρύματα σε όλη την Αττική με το ποσό των 4. 387.000 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Η στήριξη δομών που παρέχουν σημαντικό κοινωνικό έργο και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είναι στην απόλυτη προτεραιότητα μας.

Στους βασικούς μας στόχους είναι να ενισχύσουμε τέτοιου είδους δομές, διευρύνοντας το δίχτυ προστασίας και στήριξης για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ως Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένο σχέδιο και στοχευμένες παρεμβάσεις θα δώσουμε έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές και δράσεις, με ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική.