ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apostolos Tzitzikostas
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική.

Εξοπλισμό και υλικά αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στο ΕΚΑΒ, στην Πυροσβεστική και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν στον αύλειο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

«Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας, των περιουσιών τους και φυσικά η δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια, υποστήριξε το ΕΣΥ, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, με 80 εκ. ευρώ μέσα στην υγειονομική κρίση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξοπλισμού που έγινε ποτέ, το ΕΚΑΒ με δεκάδες σύγχρονα ασθενοφόρα που σώζουν ζωές και τους εθελοντές με εξοπλισμό και είδη ατομικής προστασίας, για να επεμβαίνουν με αποτελεσματικότητα όπου απαιτείται.

Η παράδοση έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρου Μητράκα και του Γενικού Διευθυντή Προγραμματισμού και Υποδομών και Περιφερειακού Συντονιστή Κρατικής Αρωγής (Πολιτική Προστασία) Χαράλαμπου Στεργιάδη.

Τα υλικά παρέλαβαν οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χριστίνα Καραμπελίδου, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, πύραρχος, Κωνσταντίνος Τσάγκαλος και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΕΚΑΒ 52 ασθενοφόρα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, με 3,4 εκατ. ευρώ την προμήθεια 52 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του έργου των διασωστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός σε γέφυρα του Στρυμώνα εντοπίστηκε 35χρονος που αγνοείτο από προχθές

Η σορός του άντρα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, όταν επιβάτες διερχόμενης αμαξοστοιχίας την είδαν και ενημέρωσαν τις αρχές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.