ΓΔ: 1447.17 -0.11% Τζίρος: 31.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:15:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αίσια κατάληξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο

Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι και ιδιαίτερα ο χώρος των αποσκευών, καθώς εκεί υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να υπήρχε βόμβα. Μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 192 επιβαινόντων του πολωνικού αεροπλάνου που έστειλε σήμα για βόμβα και προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το πολωνικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 5.45μ.μ. σε ειδικό χώρο και άρχισε αμέσως ο έλεγχος. Πρώτα ελέγχθηκαν οι επιβαίνοντες και στη συνέχεια το αεροσκάφος και τελικά δεν βρέθηκε βόμβα. Αυτό οδήγησε σε λήξη του συναγερμού που είχε σημάνει.

Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι και ιδιαίτερα ο χώρος των αποσκευών, καθώς εκεί υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να υπήρχε βόμβα.  Να σημειωθεί ότι μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν πετώντας μόνο πάνω από θάλασσα, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά, ενώ το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Εχουν κατέβει όλοι από την καμπίνα των επιβατών και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όσων επέβαιναν. Στο σημείο έσπευσαν  η Πυροσβεστική και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Επίσης στους ελέγχους συμμετείχαν και σκυλιά του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.). 

Ανακοίνωση σχετικά με το αεροσκάφος Boeing 738 της Ryanair από την Πολωνία, εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι, «στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι νέες προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για τις πτήσεις εσωτερικού

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε σχέση με την προηγούμενη notam η αλλαγή είναι στον χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού που από τις 30 μέρες μετά τη νόσηση που προβλεπόταν πριν, τώρα μπορεί να εκδίδεται 14 μέρες μετά τη νόσηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑ: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς

Οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα προς νησιά και το αντίστροφο θα ταξιδεύουν μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών), ή βεβαίωσης νόσησης.