ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νεκρός και ο κυβερνήτης του F-4E Phantom II που συνετρίβη τη Δευτέρα

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του τον θάνατο του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρα.

Νεκρός και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους F-4E Phantom II Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών που στις 30 Ιανουαρίου 2023 έπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας «σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Υπενθυμίζεται ότι o συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την πτώση του αεροσκάφους.

To μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο αφότου απογειώθηκε εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από το ανάγλυφο όσο και πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Ε. Κωστέα

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.