ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στην Αθήνα η συνεδρίαση της ΕΕ της Διεθνούς Ενώσεως Εισαγγελέων

Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης στην οποία συμμετέχουν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί από πολλά κράτη ανά την υφήλιο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Εισαγγελέων («International Association of Prosecutors Executive Committee Meeting») στην οποία συμμετέχουν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί από πολλά κράτη ανά την υφήλιο.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η εμφάνιση και ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας με έντονη διασυνοριακή διάσταση. Για την αντιμετώπισή της είναι αναγκαία η ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας, η ανταλλαγή ορθών πρακτικών, η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και, τέλος, η αξιοποίηση των διεθνών νομικών εργαλείων.

Με τη Διεθνή Ένωση Εισαγγελέων μοιραζόμαστε κοινά οράματα και στόχους για την προώθηση του κράτους δικαίου, τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βελτίωση των προσπαθειών διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αναλάβει συγκεκριμένες εξωστρεφείς πρωτοβουλίες.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας στο πεδίο της δικαστικής συνεργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, τον Μάιο του 2022, η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust και το υπουργείο Δικαιοσύνης συνδιοργάνωσαν διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή εξειδικευμένων δικαστών και εισαγγελέων κρατών μελών της ΕΕ και άλλων μεσογειακών κρατών, καθώς και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, το διασυνοριακό έγκλημα».

Της συνεδρίασης προηγήθηκε επίσημο δείπνο, παρουσία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και τέως υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές για τους ιδιώτες στην απονομή συντάξεων

Tο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων επαγγελματιών, που νομοθετήθηκε το 2021 για την απονομή των συντάξεων, είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.
Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυμάτισαν αστυνομικό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αεροβόλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ενώ ήταν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άκουσε δύο δυνατούς θορύβους και στη συνέχεια ένιωσε ένα κάψιμο στο χέρι. Ενημέρωσε αμέσως την 'Αμεση Δράση.