ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Gov.gr
Φωτο: ΑΠΕ

Αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ την Πέμπτη 30 Μαρτίου, 18:00 έως 23:00

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00 και δεν θα είναι διαθέσιμες πολλές υπηρεσίες του gov.gr.

Στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών ασφαλείας.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..
  • Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία κυβέρνησης με ElevenLabs: Τεχνητή νοημοσύνη σε Gov.gr και διαλέκτους

Συνάντηση είχαν στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της ElevenLabs, Mati Staniszewski, με επίκεντρο τη χρήση AI σε δημόσιες υπηρεσίες, τουρισμό και διατήρηση διαλέκτων, καταλήγοντας σε μνημόνιο συνεργασίας.
Στ. Ασθενίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Ασθενίδης: Στο επίκεντρο ο πολίτης με το νέο Gov.gr και το σύστημα CRM

Ο Σταύρος Ασθενίδης ανέλυσε πώς η Ελλάδα περνά από την απλή ψηφιοποίηση στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μέσω του Gov.gr, με 2.100 ψηφιακές υπηρεσίες. Επίκεντρο πλέον ο πολίτης, με εύκολη πρόσβαση και κυριότητα στα δεδομένα του.
Ομιλία σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το gov.gr έως τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και το «Σπίτι μου»

Τα στοιχεία για την απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το gov.gr και την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων δείχνουν τα θετικά αποτελέσματα του «επιτελικού κράτους» που εφαρμόζεται από το 2019, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Παλιό ξύλινο ραδιόφωνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτική ψηφιακή επικαιροποίηση στοιχείων ραδιοφωνικών σταθμών μέσω gov.gr

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας μπορούν έως 24 Μαΐου 2026 να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά στο gov.gr, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της μείωσης γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.