ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Αθήνα, πού θα κατασκευαστεί

O κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας επενδύει στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει στις «πράσινες» μετακινήσεις.

Ο προσδιορισμός και η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αττικής Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 17,8 χιλιομέτρων, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, και τον γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, μετείχαν, επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, Κεντρικού Τομέα, Γ. Βλάχος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η υψηλή ωριμότητα του έργου, διαπιστώθηκαν οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις των υφιστάμενων μελετών και προσδιορίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση εκκίνηση δημοπράτησης. Επίσης, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας δήλωσε τη διαθεσιμότητά της στις υπηρεσίες του υπουργείου για τη διευθέτηση τυχών τεχνικών ζητημάτων, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα από την Περιφέρεια η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με την έναρξη της συζήτησης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας επενδύει στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει στις «πράσινες» μετακινήσεις και την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Από την πλευρά τους, ο κ. Ταγαράς και ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησαν στη σημασία του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα δηλώνοντας ότι θα συμβάλλουν για την άμεση έναρξη υλοποίησης του έργου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 17,8 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διασχίζει πέντε δήμους: Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Θα ξεκινά από το Θησείο (Πλατεία Ασωμάτων) και θα καταλήγει στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, περνώντας από κεντρικούς δρόμους. Η χρηματοδότησή του θα γίνει με πόρους από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027,

Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη σταδιακή δημιουργία ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, έχει εξασφαλίσει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τη χρηματοδότηση ακόμα ενός ποδηλατοδρόμου, ο οποίος αποτελεί τον «πυρήνα» του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα-Αστικός Περίπατος».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στο εμβληματικό -όπως το χαρακτήρισε- έργο του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα, τόνισε: «Έχοντας ως προτεραιότητα τη γρήγορη αξιοποίηση των διατιθέμενων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση και έργων με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο, οριστικοποιήσαμε σήμερα με τον κ. Ταγαρά και τον κ. Μπακογιάννη τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσουμε άμεσα».

«Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε στην Αττική μας όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκές πρακτικές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας αλλά και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αττικής ποιοτικές και ασφαλείς αστικές μετακινήσεις -και το κυριότερο- φιλικές για το περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο «100»

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα», αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, «έχει απομακρυνθεί από την θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικαταστάθηκαν ο διοικητής του ΑΤ και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης

Η Κυριακή Γρίβα φέρεται να έλαβε την απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» από τηλεφωνητή της ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν πέσει θύμα δολοφονίας. Ήταν εκείνη τη στιγμή που βγαίνοντας από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια και πολυετή κάθειρξη στον Ηλία Μίχο επέβαλε το δικαστήριο

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί: Επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 15 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη. Η διαδικασία συνεχίζεται για τις συγχωνεύσεις των ποινών και τις αναστολές για όσους κατηγορούμενους τους αφορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.