ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τραγωδία με μετανάστες στην Πύλο: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Σκάφη του Λιμενικού προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες του σκάφους που ανετράπη ανοιχτά της Πύλου. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο.

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, καθώς έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει πάρα πολύ. 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος κάνουν λόγο για 400 - σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι επιβάτες μπορεί να ξεπερνούσαν ακόμη και τους 500, ενώ άλλες μαρτυρίες, μάλιστα, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των επιβατών - αφού μιλούν έως και για 700 ανθρώπους.

Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι από τη FRONTEX αλλά και παραπλέοντα σκάφη, χωρίς να ζητά βοήθεια. Το Λιμενικό που έφτασε στο σκάφος με περιπολογικό σκάφος, αλλά και ελικόπτερο μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων κατ' επανάληψη ρώτησε αν το σκάφος χρειαζόταν βοήθεια, με την απάντηση να είναι αρνητική. Χθες το απόγευμα φορτηγό πλοίο προσέγγισε το αλιευτικό και παρείχε τρόφιμα και άλλα εφόδια, αλλά αρνήθηκαν να λάβουν άλλη βοήθεια, λέγοντας ότι πλέουν προς την Ιταλία. Σε δεύτερο πλοίο που προσέγγισε το απόγευμα της Τρίτης το σκάφος οι επιβάτες αρνήθηκαν ακόμη και τα εφόδια, πέρα από τη συνδρομή.

Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Στην περιοχή επιχειρούν σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή έσπευσε και αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ακόμα τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Επιπρόσθετα στην περιοχή των ερευνών επιχειρούν ένα Περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Καλαμάτα μεταβαίνει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία χαρακτήρισε το ναυάγιο τραγωδία.

Στο Λιμάνι της Καλαμάτας έχουν αναπτυχθεί 10 ασθενοφόρα με διασώστες και γιατρούς του ΕΚΑΒ, ενώ έχουν ήδη διακομισθεί στο ΓΝ Καλαμάτας 4 διασωθέντες με υποθερμία.

Κατόπιν εντολής από το Υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μεταβαίνει εσπευσμένα στην Καλαμάτα, ώστε να συντονίσει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης προς τους διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο της Πύλου.

Στην Καλαμάτα μετέβη εκτάκτως και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που συντονίζει τη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Οι 106 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί με σκάφος στην Καλαμάτα όπου είχε στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά όσων έχουν ανάγκη σε νοσοκομεία και για τη φιλοξενία των άλλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση στο υπ. Μετανάστευσης για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, κα. Ylva Johansson, και της Γενικής Διευθύντριας, Μπεάτε Γκμίντερ.
Tourismos, Turism, Ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 10.413.982 άτομα εκτιμάται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Η μείωση κατά 0,5% του μόνιμου πληθυσμού, είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού που ανήλθε σε 64.000 άτομα και της καθαρής μετανάστευσης που εκτιμάται σε 16.355 άτομα (θετικό ισοζύγιο).
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μεταναστών στη περιοχή του Έβρου

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν αλλοδαπό οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμφιβολίες για τον ρόλο που έπαιξε το Λιμενικό στο ναυάγιο της Πύλου

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα οι ευρωβουλευτές αμφισβητούν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια αντικειμενική διερεύνηση του συμβάντος και σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε παράνομα μετανάστες μέσω του Έβρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα φέρεται να διακίνησε παράνομα τουλάχιστον 60 μετανάστες, τους οποίους παραλάμβανε από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη.