ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

Ντογιάκος: Να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες του ναυαγίου

Ο εισαγγελέας κοινοποίησε παλαιότερη εγκύκλιο, στην οποία σημειώνεται ότι είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και κανείς δεν δικαιούται να λάβει γνώση της ποινική δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Στις εισαγγελικές αρχές της Καλαμάτας, που ερευνούν το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος κοινοποίησε παλαιότερη εγκύκλιο, του έτους 2015, στην οποία σημειώνεται ότι είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και κανείς δεν δικαιούται να λάβει γνώση της ποινική δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας και στον λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, παλαιότερη εγκύκλιό του (1/2015), με την τότε ιδιότητα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ανακρίσεων και την μυστικότητα αυτών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του έτους 2015, «μετά την έναρξη, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, του ανακριτικού έργου και μέχρι πέρατος αυτού, ουδείς τρίτος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο, δικαιούται να λάβει γνώση των στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πολύ δε περισσότερο με οποιονδήποτε τρόπο, να παρεμβαίνει στους εκτελούντες αυτό ανακριτικούς υπαλλήλους με εντολές, υποδείξεις, παροτρύνσεις, αιτήματα, κλπ, δεδομένου ότι η εποπτεία της ανάκρισης έχει ανατεθεί από το νομοθέτη, στο σύνολό της, αποκλειστικά και μάλιστα πανηγυρικά, στον εποπτεύοντα την υπηρεσία σας εισαγγελικό λειτουργό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο στην Ιταλία αστυνομικοί για πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών

Ξεκίνησε στην Κροτόνε η δίκη τεσσάρων αστυνομικών και δύο λιμενικών για καθυστερημένη παρέμβαση σε ναυάγιο το 2023, όπου πνίγηκαν τουλάχιστον 94 μετανάστες. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μελόνι.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία πρώην υπουργού της Βρετανίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 26χρονος ύποπτος για τον φόνο της πρώην υπουργού Άν Γουίτικαμ, χωρίς πλέον να είναι στο επίκεντρο της έρευνας. Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Σύλληψη υπόπτου για τριπλό φονικό στη Βρετανία

Στη Νότια Αφρική συνελήφθη άνδρας που καταζητείται στη Βρετανία για τη δολοφονία της συζύγου και των δύο παιδιών του, με τις αρχές να τον θεωρούν τον βασικό ύποπτο για τον τριπλό φόνο στο σπίτι τους στο Μπέντφορντ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 52χρονη συνελήφθη για ρευματοκλοπή σε κατάστημα

Στη σύλληψη 52χρονης για φερόμενη ρευματοκλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η αστυνομία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου στην Κηφισιά για απάτη ηλικιωμένης με λεία 120.000 ευρώ

Συνελήφθη 22χρονος στην Κηφισιά για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, με λεία άνω των 120.000 ευρώ. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ρούχα και χρυσαφικά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.